gennaro logo new

2016. július 01.

Ebben a tanévben három végzős - egy háztartástan és két szövött-tárgy készítő - osztály fejezte be a szakképesítését.
A házi vizsga során elméleti tudásukról és gyakorlati munkájuk eredményeiről adtak számot. Mindhárom vizsganap az elméleti kérdések megválaszolásával kezdődött.

2016. június 24.

Jó hangulatban, sok ajándékkal, dicsérettel, örömmel telített tanévzáró ünnepség után kapták meg a tanulók az év végi bizonyítványaikat.
A Színjátszó szakkör tagjainak műsorszámai után az oklevelek, jutalom könyvek, strand és cirkuszjegyek kiosztására került sor.
Ezután hangzott el a várva várt igazgatói mondat, amellyel a 2015-2016-os tanév lezárásra került.
A jövő héten még tart a szakiskolások szakmai gyakorlata és a nyári tábor is sok érdekes programot tartogat a gyerekek, fiatalok számára.

2016. június 17.

Az utolsó tanítási napon rendezett ünnepségen két szövött-tárgy készítő és egy háztartástan szakos osztály ballagott el.
A szakiskola tanulói nagy izgalommal készültek erre a napra.
A végzős diákok a szokásos ballagási dalokat énekelve járták be a szépen feldíszített osztálytermeket.
Az Igazgató Asszony ünnepi beszédében a következő gondolatokkal köszöntötte a nap főszereplőit:
"A mai nap a ti ünnepetek, kedves ballagó diákok!"

2016. június 08.

A tanév során felhasználható tanítás nélküli napok közül egyet, a diákok nagy örömére, egész napos mozgásos, játékos sportprogram megtartására használtunk fel. Így, a tanév vége felé közeledve a felnőtteket és a tanulókat is feltöltötte ez a változatos mozgásformák gyakorlását lehetővé tevő esemény.

2016. június 03.

Tordasi Közhasznú Állatasszisztált Terápiás és Oktatási Egyesület jóvoltából második éve folytatódik iskolánkban a „Tordasi Suttogó Program – Négylábú segítőkkel új világ nyílik" fantázianéven futó program, melynek során komplex készségfejlesztő foglalkozásokon vesznek részt kollégiumi diákjaink heti egy alkalommal.

2016. május 27.

Több száz gyermeknek, fiatalnak szereztünk örömet, s reményeink szerint maradandó élményt a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján, amely 42. alkalommal került megrendezésre május 25-én.
Huszonnyolc fővárosi gyógypedagógiai intézményből, Bakonyoszlopról és a Hegyvidéki Önkormányzat Fejlesztő Napközi Otthonából is érkeztek résztvevők. A 30 intézményből 850 vendégünk volt a kísérőkkel, szülőkkel, a zsűri tagjaival és a gyógypedagógiai intézmények vezetőivel együtt.

2016. május 20.

A Szövött-tárgy készítő szakiskolai osztályaink idén júniusban vizsgát tesznek, de már most szebbnél szebb munkáikban gyönyörködhetünk. Jelenleg a vizsgadarabjaikon dolgoznak és ők maguk is meglepődnek azon, hogy milyen nagy utat tettek meg az ősi szakma alapjaitól, az egyszerű körmön fonástól a gazdagon mintázott szőnyegekig, párnákig, terítőkig.

2016. április 22.

„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön."
Iskolánk régóta tartja szem előtt ennek a régi indián közmondásnak a tanácsát: nem vehetjük természetesnek, amink most van: a szép természetet, a változatos és sokszínű élővilágot, a jó minőségű és elegendő ivóvizet, a sok helyen még friss és tiszta levegőt. Ezek nagyon sérülékenyek, és ha nem vigyázunk, gyorsan azon kaphatjuk magunkat, hogy mindez egyszer csak eltűnik. Úgy kell élnünk, hogy Földünk szépségeit ne csak mi, hanem az utánunk jövő nemzedékek is élvezni tudják. Ki tehet ezért a legtöbbet?

2016. április 20.

A ma délután rendezett Ki-MIT-TUD-on dőlt el, ki képviselheti iskolánkat a május 25-én megrendezésre kerülő Kulturális Fesztiválon. A fiatalok nagy izgalommal készültek erre a megmérettetésre. A három tagú zsűri nagy szakértelemmel értékelte a bemutatott műsorszámokat. Az alábbi produkciók jutottak tovább:

2016. április 10.

A Szövött-tárgy készítő készségfejlesztő szakiskolai képzésben a tanulók heti 20 gyakorlati órában ismerkednek a különböző szövési technikákkal. Az egy-egy szövésfajta megismerését követő munkadarab elkészítése során a tanulókkal foglalkozó szakembereink a tanulók saját elképzeléseinek a megvalósítását támogatják. Az első éves hallgatók a tanévkezdés óta sok olyan munkadarabot készítettek, amelyre méltán büszkék lehetnek. Mindenki legkedvesebb munkáját mutatja.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech