gennaro logo new

2016. május 27.

Több száz gyermeknek, fiatalnak szereztünk örömet, s reményeink szerint maradandó élményt a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján, amely 42. alkalommal került megrendezésre május 25-én.
Huszonnyolc fővárosi gyógypedagógiai intézményből, Bakonyoszlopról és a Hegyvidéki Önkormányzat Fejlesztő Napközi Otthonából is érkeztek résztvevők. A 30 intézményből 850 vendégünk volt a kísérőkkel, szülőkkel, a zsűri tagjaival és a gyógypedagógiai intézmények vezetőivel együtt.

A sajátos nevelésű igényű tanulók közül az enyhén és középsúlyosan értelmi fogyatékos, a gyengénlátó és vak, a siket és nagyothalló, a mozgásfogyatékos- kerekes székes, a halmozottan sérült, az autizmus spektrumzavarral, vagy súlyos tanulási, figyelem, vagy magatartásszabályozási zavarral élő gyermekek mutatták be művészeti produkcióikat.
166 műsorszámot tekinthettünk meg öt helyszínen, zene, vers- és prózamondás, mesejáték, dramatikus játék, népi játék, báb és tánc kategóriában. A helyszíneken három-négy fős zsűri értékelt, amely alapján arany, ezüst és bronz oklevelet kaptak a résztvevők.

Az alábbi eredmények születtek:
13 kiemelt arany fokozat
59 arany fokozat
50 ezüst fokozat
44 bronz fokozat

Öröm volt látni a boldog gyermekarcokat az eredményhirdetésen, hiszen az oklevél, az emléklap és a tábla csokoládé mellett mindenki kapott tárgyi ajándékot is. Hála támogatóinknak - Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun Kívüli Programja és a KLIK Fővárosi Tankerülete – ezen kívül a résztvevők egész napos ellátását is tudtuk biztosítani.
Az idei Fesztivál megrendezése különleges alkalom volt iskolánk számára, hiszen 20. éve adtunk otthont ennek a majálisnak, vállalva a szervezést és a lebonyolítást. Ebben az évben a megszokottnál is több odafigyeléssel, időt és fáradtságot nem kímélve sürgött, forgott mindenki, hogy a megrendezés napjának reggelére minden a helyére kerüljön.
A képeket nézve, látva a gyermekeken, fiatalokon a boldogságot, a felszabadultságot, azt, hogy jól érzik magukat, elmondhatjuk, hogy ezért megérte!

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető    

  

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech