gennaro logo new

2015. június 22.

Pénteken tartottuk tanévzáró ünnepélyünket. Az osztályokban a diákok megkapták a bizonyítványokat, az osztályfőnökök értékelték az egész éves tanulmányi munkát. Ez után az aulában az igazgató asszony a gyerekekkel közösen felidézte a tanév néhány jelentős, tanórán kívüli eseményét. Mindenki szívesen emlékezett vissza a decemberi Luca napi projektnapra, a Fény Napjára, a Farsangra, a húsvéti tojás keresésre vagy a Kulturális Fesztiválra.

2015. július 05.

Immár hagyomány intézményünkben, hogy a tanév befejezését követő két hétben nyári napközis tábort tartunk.
Ebben az évben is változatos programokon vettek rész a tanulók, a múzeumpedagógiai foglalkozásoktól kezdve a Vadasparkban tett látogatásig.

2015. június 27.

Az előző hét első napjaiban a végzős szakiskolai osztályok házi vizsgájára került sor.
Hétfőn a Háztartástan készségfejlesztő szakiskolai szakképzésben tanuló diákok adtak számot tudásukról. Fokozott várakozással tekintettünk a vizsgára, hiszen ez a képzés a 2013/14-es tanévben indult új szakképzésként. Elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a tanulók konyhai munkák, házi- és házkörüli munkák témakörben. Az elméleti kérdések tíz tételben kerültek feldolgozásra. A tételhúzás után szép, kerek feleleteket hallhattunk a vizsgázóktól. A vizsga gyakorlati részébe a tankonyhában különböző szendvicsfajtákat készítettek, majd a konyhakertben mutatták meg az általuk nevelt növényeket.

2015. június 12.

Fontos és jelentős esemény volt ma iskolánkban, három végzős osztály ballagott.
Többen nemcsak egymástól és tanáraiktól, de az iskolától is búcsút vettek. Közülük vannak olyan diákok, akik más iskolában folytatják tanulmányaikat, de olyanok is, akik a munka világában igyekeznek majd megállni a helyüket, vagy egy másik intézményben alakítanak ki új kapcsolatokat, szereznek új barátokat. 

2015. június 10.

Tanulóink nagy örömére rendhagyó zeneórát tartott iskolánkban Nagy Lajos zenei producer. Mintegy hatvan tanulónk nagy izgalommal várta, már jóval a foglalkozás elkezdése előtt elfoglalták helyüket az aulában. A több, mint egy órás interaktív foglalkozáson betekintést nyerhettek a résztvevők a modernkori zeneszerzés alapjaiba. A kiválóan felépített foglalkozás keretein belül az ütemek tapsolásától jutottak el az általuk megkomponált kész zeneszámig.

2015. június 08.

Június 5-én iskolánkban Tematikus Sportnapot tartottunk. A gyerekek Wii tánccal melegítettek be a feladatok előtt. Az osztályoknak 12 akadályt kellett teljesíteniük, forgószínpad-szerűen. Intézményünk parkja és tornapályája tökéletes helyszínt nyújtott a programnak, a gyönyörű napsütéses időben.

2015. május 22.

Ebben az évben 41. alkalommal került megrendezésre ez a nagyszabású kulturális esemény, amelyen a főváros gyógypedagógiai intézményeiben tanuló sajátos nevelési igényű tanulók szerepelnek, mutatják meg tehetségüket.

2015. május 15.

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű Környezetvédelmi Oktatóprogramján vettek részt diákjaink április 30-án. A telephely látogatás során szakszerű vezetés mellett végigkísértük a budapesti kommunális hulladék útját a lerakástól a feldolgozásig. Elámultunk a hatalmas hulladék hegyeken, majd egy kis ablakon át beleshettünk a hulladékégető kemencébe is.

2015. április 23.

A Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiváljának előválogatója 2015. 04. 22-én került megrendezésre iskolánkban.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech