gennaro logo new

2014. június 20.

Két év elméleti és gyakorlati ismereteiről adtak számot tanulóink az elmúlt napokban.
Kiválogatták munkáik közül a legszebbeket a vizsga gyakorlati részének értékeléséhez és felkészültek elméleti kérdésekből is. Ezeket a szakmai ismeretek, eszköz- és anyagismeret, népművészet, tervezés témaköreiből állítottuk össze 12 kis tételben.

2014. július 16.

Az 2013/2014-es tanév utolsó napja, június 13. hagyományainkhoz híven a ballagásról és az ünnepélyes tanévzáróról szólt.
Azok, akik befejezték tanulmányaikat iskolánkban ballagó dalokat énekelve mentek végig azokon a termeken, amelyekben több évet töltve tanulták az általuk választott szakma csínját-bínját. A ballagási ünnepséget a ballagók és tanáraik közös ebédje zárta.

2014. június 12.

Nagy örömmel fogadtuk 2014. június 6-án acerrai testvériskolánk, a Nicola Capasso Általános Iskola delegációjának a látogatását.
A delegáció tagjai Prof. ssa. D' Angelo Ines Victory a Capasso Általános Iskola volt igazgatója, aki a testvériskolai kapcsolat kezdeményezője volt, Prof. ssa. Anna Maria Leonetti a Nápolyi Régió Oktatásügyi Osztályának volt osztályvezetője, valamint Dott. ssa. Jámbor Judit Katalin, a Nápolyi Tiszteletbeli Magyar Konzulátus munkatársa, az ott működő Kulturális Kör elnöke. A zökkenőmentes kommunikációt Judit asszony tolmácsolása biztosította, amelyet ezúton is köszönünk!

2014. június 04.

2014.05.29-én, csütörtökön a Kihívás napja alkalmából intézményünk is csatlakozott e jeles naphoz.
A sporteseményt Katona Ágnes igazgatóhelyettes nyitotta meg, tartalmas és mozgalmas napot kívánva valamennyiünknek.
A reggelit követően az aulában táncos bemelegítéssel kezdtük a napot, ami igen jó hangulatban telt, megmozgatta az intézmény apraját-nagyját. Ezt követően kinti szabadtéri program vette kezdetét, számos érdekes és minden testrészt próbára tevő sporteszközök használata mellett, ami nagyfokú ügyességet és figyelmet kívánt a résztvevőktől.

2014. május 22.

2014. május 21-én került megrendezésre iskolánkban a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja.
1974-ben indult útjára ez a kulturális rendezvény, amely mára a főváros valamennyi gyógypedagógiai intézményét érinti. Kulturális Szemlének indult, mára Kulturális Fesztivállá nőtte ki magát. Intézményünk 18. éve vállalja magára a rendezvény lebonyolítását, amely ebben az évben a 40. alkalommal került megrendezésre.

2014. május 01.

2014. április 29-én tartottuk a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja előválogatóját.
A versenyzők nagy izgalommal várták az eseményt, már előző nap mindenki lázban égett. A produkciókat három tagú zsűri értékelte. Nagy sikert arattak a színvonalas előadások.
Mindenki sikeresen szerepelt, a legjobbakkal május 21-én találkozunk!

2014. április 14.

2014. április 10-én a Nemzeti Munkaügyi Hivatal munkatársai a TÁMOP 2.4.8-12/1-2012-0001 „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése" című kiemelt projekt keretében ingyenes lakossági fórumot tartottak intézményünk speciális és készségfejlesztő speciális szakiskolai növendékeinek a munkavállalók tájékozottságának, tudatosságának növelése témában.

2014. március 21.

A verőfényes tavaszi időt kihasználva intézményünk tanulói 2014. 03. 20-án kirándulást tettek a Budai - hegyekben.
A gyermekek kedvének, erőnlétének függvényében egy hosszabb és egy rövidebb sétát lehetett választani, de olyanok is voltak, akik a közeli játszótéren töltötték el az időt.
A kellemes napsütésben a gyerekek szívesen szaladgáltak, fogócskáztak, élvezték a jó levegőt, a szél simogatását, a mozgás szabadságát.
A képek tanulsága szerint mindenki jól érezte magát.

2014. március 14.

Intézményünkben 2014. március 14-én emlékeztünk meg a magyar szabadságharc kezdetéről. Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki.

2014. február 20.

Bár a kanál nem keringőzött, és a habverő sem járt táncot, a farsangi hangulat a kezdetektől a tetőfokára hágott a 2014. február 19-én, Zsuzsanna napon tartott iskolai farsangi mulatságon.
A megnyitó és a Tánc szakkör fergeteges bemutatója után a jelmezes felvonulás következett. Az autista gyermekek és az egyéni beöltözők után a csoportok bemutatóját láthattuk. Ötletesek voltak a jelmezek, és szórakoztatóak a bemutatott produkciók.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech