gennaro logo new

2014. június 20.

Két év elméleti és gyakorlati ismereteiről adtak számot tanulóink az elmúlt napokban.
Kiválogatták munkáik közül a legszebbeket a vizsga gyakorlati részének értékeléséhez és felkészültek elméleti kérdésekből is. Ezeket a szakmai ismeretek, eszköz- és anyagismeret, népművészet, tervezés témaköreiből állítottuk össze 12 kis tételben.

A vizsga első részében mindenki bemutatta saját munkáit. Beszélt arról milyen módon, eszközön készítette a szőttest, lakástextilt . Elmondta az anyag, minta, színhasználat jellemzőit.
A vizsga második felében beszámoltak elméleti ismereteikről,például: a munkahelyi szabályokról, balesetvédelemről,eszközhasználat és mintaválasztás kérdéseiről, a szövés, varrás módszereiről, anyagok fajtáiról.
Az eredmények bebizonyították számukra, hogy érdemes volt időt szánni és komolyan felkészülni, mert a tizenkilenc fiatalból tizenketten kiválóan megfelelt minősítést, öt jól megfelelt és két tanuló megfelelt minősítést kapott az intézményünk által meghatározott vizsgafeltételek szerint.
Öröm volt hallgatni őket és gyönyörködni a magas színvonalúan elkészített, esztétikus tárgyakban, szőnyegekben, terítőkben, faliképben és hímzésekben.
Gratulálunk mindannyiuknak.

Tar Beáta
szaktanár

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech