gennaro logo new

2014. június 12.

Nagy örömmel fogadtuk 2014. június 6-án acerrai testvériskolánk, a Nicola Capasso Általános Iskola delegációjának a látogatását.
A delegáció tagjai Prof. ssa. D' Angelo Ines Victory a Capasso Általános Iskola volt igazgatója, aki a testvériskolai kapcsolat kezdeményezője volt, Prof. ssa. Anna Maria Leonetti a Nápolyi Régió Oktatásügyi Osztályának volt osztályvezetője, valamint Dott. ssa. Jámbor Judit Katalin, a Nápolyi Tiszteletbeli Magyar Konzulátus munkatársa, az ott működő Kulturális Kör elnöke. A zökkenőmentes kommunikációt Judit asszony tolmácsolása biztosította, amelyet ezúton is köszönünk!

Vendégeink elhozták Prof. Avv. Andrea Amatucci nápolyi tiszteletbeli magyar konzul és Prof. Giulio De Cunto a Montesarchio régió polgármesterének üdvözletét.
A találkozó nagyon jó hangulatban telt. Vendégeink érdeklődéssel tekintették meg Intézményünket, melynek során tiszteletüket tették a Verolino szobornál is.
Ezen a napon zajlott Intézményünkben a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett tematikus nap, amin az elcsatolt területek egy-egy jellegzetes ételét főzték a pedagógusok segítségével a tanulók. Az iskolai séta során minden ételt megkóstolt Ines, Anna és Judit asszony. Nagyon ízlett nekik minden, volt olyan étel, aminek a receptjét is elkérték.
Azok a gyermekek, akik már nem vettek részt az ételek készítésében, kézműves foglalkozás közben nemezeltek. Ez a kézműves technika nagyon tetszett vendégeinknek is, de megcsodálták a szövéssel készült munkákat is.
Az udvaron népi gyermekjátékot tanuló diákok között is megálltunk, útban a legkisebbek, az autista gyermekek foglalkozásainak meglátogatása felé.
A nap során megbeszélést folytattunk a testvériskolai kapcsolat tartalmának meghatározásáról. Megtudtuk, hogy Olaszországban a tanulók egy része a többségi iskolákban kerül elhelyezésre. Azonban vannak speciális iskolák is, akik szeretnének csatlakozni az együttműködésünkhöz. Szóba került esetleges lehetőségként Uniós pályázaton való indulás a tanulók kölcsönös utaztatásának a finanszírozására.
Reméljük, hogy a jó hangulatú, tartalmas találkozás hamarosan rendszeres együttműködéssé növi ki magát.

Ammerné Nagymihály Emília
igazgató             

      

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech