gennaro logo new

2015. május 22.

Ebben az évben 41. alkalommal került megrendezésre ez a nagyszabású kulturális esemény, amelyen a főváros gyógypedagógiai intézményeiben tanuló sajátos nevelési igényű tanulók szerepelnek, mutatják meg tehetségüket.

A fesztivál bevezetéseként Ammerné Nagymihály Emília igazgató asszony elmondta, hogy munkatársaival együtt büszkék arra, hogy az intézmény 19. éve ad otthont ennek az eseménynek, vállalja a kulturális fesztivál meghirdetését, szervezését és lebonyolítását.
Hangsúlyozta, hogy az intézmény dolgozói a gyógypedagógia iránt érzett elkötelezettségből, tenni akarásból vállalják azt az embert próbáló munkát, amelyet a fesztivál zökkenőmentes megrendezése megkíván. Jelezte, hogy a fesztivál résztvevői, a meghívott vendégek, a szülők ebben az évben is megtapasztalhatják, hogy az intézmények szakembereinek gyógypedagógiai szemlélete, a szeretet és az elfogadás, valamint a fellépő gyermekek és fiatalok tehetsége, szorgalma, kitartása, és az a belső tűz, amit motivációnak nevezünk milyen csodákra képes. A produkciókat bemutató szereplőkben az alkotó ember csodája nyilvánul meg.
Jelezte, hogy három éve a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán elnyert összegből finanszírozzák a fesztivál költségeit. Megköszönte azt a jelentős anyagi támogatást, amelyet a Fővárosi Önkormányzat nyújtott az Iskolakapun Kívüli Program keretében, valamint a Hegyvidéki Önkormányzat támogatását.
A fesztivált a Fővárosi Önkormányzat gazdasási ügyekért felelős főpolgármester-helyettese, Bagdy Gábor úr nyitotta meg. Fontosnak tartotta elmondani, hogy a mai világban – amelyben a pénz szerepe nagymértékben felértékelődött – sok olyan szakember van, akik a gyógypedagógiai intézményekben önzetlenül, a gyermekek, fiatalok fejlődéséért, sikeréért küzdenek.
Nagyné Varga Melinda főosztályvezető asszony – Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Kulturális, Sport, Köznevelési, Egészségügyi és Szociálpolitikai Főosztály – a gyógypedagógiai intézmények szerepéről, elismerésre méltó tehetséggondozó munkájáról beszélt köszöntőjében.
Nyitószámként egy különleges művészeti produkció bemutatására került sor, amelyben a fogyatékkal élő és a többségi tanulók együtt szerepelnek. La Fontaine „Állatmesék" című művének néhány részletét adták elő a Garabonciás Gyermekegyüttes és a Dió Általános Iskola diákjai.
Az idei évben 30 gyógypedagógiai intézményből érkeztek sajátos nevelési igényű tanulók, 850 résztvevője volt a fesztiválnak, 131 műsorszámot tekinthettünk meg.
A szakmai zsűri 66 arany, 40 ezüst és 25 bronz oklevelet osztott ki.
Minden előadó emléklapot, egy tábla csokoládét és tárgyjutalmat kapott.
A fesztivál képeit nézve minden érdeklődő ízelítőt kaphat a fesztivál eseményeiről, hangulatáról. Egy szép, élményekkel teli nap boldog gyermekarcait láthatjuk.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech