gennaro logo new

2015. június 27.

Az előző hét első napjaiban a végzős szakiskolai osztályok házi vizsgájára került sor.
Hétfőn a Háztartástan készségfejlesztő szakiskolai szakképzésben tanuló diákok adtak számot tudásukról. Fokozott várakozással tekintettünk a vizsgára, hiszen ez a képzés a 2013/14-es tanévben indult új szakképzésként. Elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot a tanulók konyhai munkák, házi- és házkörüli munkák témakörben. Az elméleti kérdések tíz tételben kerültek feldolgozásra. A tételhúzás után szép, kerek feleleteket hallhattunk a vizsgázóktól. A vizsga gyakorlati részébe a tankonyhában különböző szendvicsfajtákat készítettek, majd a konyhakertben mutatták meg az általuk nevelt növényeket.

Kedden a három éves speciális szakiskolai, irodai asszisztens osztály négy tanulója vett részt a házi vizsgán. Az elméleti tételek között szerepelt a munkahelyi viselkedés, a cégek közötti kapcsolattartás, a meghívó és névjegykártya készítés szabályrendszere és a céges ajándékozás is. Ez után az elkészített munkák bemutatására került sor az alábbi témakörökben: kis ügyiratok, magánszemélyek‑, hivatalos szervek és vállalkozások levelezése. A számla kitöltésekor az ÁFA számításáról is szó esett. Ezzel a vizsgával befejeződött intézményünkben a speciális szakiskolai képzés. A továbbiakban készségfejlesztő szakiskolai képzést folytatunk Háztartástan és Szövött-tárgy készítő szakon.
Ma a Szövött-tárgy készítő készségfejlesztő szakiskolai szakképzés végzős hallgatói tettek házi vizsgát. Tíz elméleti kérdés közül választottak egyet, amelyet a vizsgabizottság előtt kifejtettek. Az elméleti kérdéseket két év elméleti anyagából állította össze osztályfőnökük. Ez után bemutatták munkadarabjaikat, amelyeket különböző eszközökön, különböző technikákkal készítettek. Egy kiválasztott munkadarab részletes bemutatása zárta a vizsgát.

Minden vizsgázónak gratulálunk a sikeres vizsgához!

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech