gennaro logo new

2017. december 22.

A karácsonyi ünnepségünket az elmúlt évhez hasonlóan két napon tartottuk. Az általános iskolások ünnepségére minden osztály külön produkcióval készült, amit nagy örömmel fogadott a hallgatóság. A közös éneklés után a karácsonyi készülődés képei következtek. Az ünnepséget kötetlen beszélgetés, süti evés zárta.
Másnap tartottuk a szakiskolások karácsonyi ünnepségét. Igazgató asszony ünnepi beszédében az ünnepre hangolódás érzéséről beszél.

„Az adventi időszak első napjaitól az ünnepre hangolódás eseményei követték egymást a hangversenyektől kezdve a kézműves foglalkozásokig. Felsorolni is nehéz lenne valamennyit.
A gyermekeink ebben az időszakban az ünnepi díszítést, majd szentestén az ajándékok özönét várják.
A karácsonyi sürgés-forgásban, készülődésben mi, akik már több karácsonyt megértünk, mint a tanítványaink, és annyi mindent kaptunk már, mi felnőttek is várunk, vágyunk valamire. Sokan talán nem is tárgyi ajándékra, sokkal inkább egy érzésre, egy különleges élményre, ami így karácsonykor égetően jelen van a lelkünkben.

203

De hogyan hangolódjunk az ünnepre, ha annyi mindet el kell készíteni, ha annyi mindent meg kell vásárolni?
Arra kérlek benneteket, kedves fiatalok, hogy segítsetek szüleiteknek a karácsonyi készülődésben, hiszen ebben az érzésben mindenkinek csak akkor lehet része, ha magára és másokra is oda tud figyelni a nagy készülődésben.
Hiszen az ünnep az együttléttől lesz tökéletes, attól, hogy egymásra mosolygunk, hogy érdeklődéssel meghallgatjuk egymást, hogy türelmesen bevárjuk a lassúbbakat, hogy együtt játszunk, együtt nevetünk és együtt emlékszünk azokra, akik most nem lehetnek velünk.
Az ünnep az összetartozás, az összebújás, a megölelés, a biztonság mesebeli hangulata.
Az ünnep attól lesz igazi, hogy észrevesszük egymásban a csodát. A karácsony a szív ünnepe."

A Színjátszó kör karácsonyi műsorát közös éneklés követte.
A teadélután meghitt beszélgetésekkel, finom sütemények és tea elfogyasztásával zárult.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech