gennaro logo new

2017. november 27.

Intézményünk fennállásának 50 éves évfordulóját ünnepeltük ma, a Hegyhát úti Gennaro Verolino iskolában. Az ünnepséget a Fővárosi és a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával rendeztük meg.
A fenntartó, a Fővárosi és a Hegyvidéki Önkormányzat képviselőin kívül a volt dolgozókat, azokat a szakembereket, akik régen kapcsolatban voltak az iskolával és a gyógypedagógiai intézmények igazgatóit hívtuk meg.

A fővédnökséget Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony vállalta, aki váratlan külföldi útja miatt nem tudott személyesen jelen lenni az ünnepségen.
A konferenciát Pokorni Zoltán polgármester úr nyitotta meg, majd Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese köszöntötte az intézményt az évforduló alkalmából.
Báthori Zsuzsanna a Fővárosi Önkormányzat gyógypedagógiai szakreferense, aki 20 éven keresztül koordinálta a fővárosi fenntartású gyógypedagógiai intézmények tevékenységét a Hegyhát úti iskola gyermekotthoni múltjáról beszélt.

IMG 8582

Katona Gáborné intézményvezető helyettes asszony, aki 35 éve az intézmény dolgozója személyes élményeit megosztva mesélt az iskola átépítéséről, a gyermekotthoni gyermekek gazdag szabadidős elfoglaltságairól, az iskolai létről.
Intézményvezetőnk az elmúlt öt év változásait mutatta be, azt az utat, amely során a gyermekotthon megszűnése után az intézmény új arculata kialakult.
„A konferenciára készülve 50 év fotóarchívumát dolgoztuk fel. A képeket nézegetve látszik, hogy sok minden megváltozott. Egy valami nem változott 50 év alatt sem. A gyermekek minden képen mosolyognak." – fejezte be előadását intézményünk vezetője.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech