gennaro logo new

2017. május 03.

2016-ban a mi iskolánk nyerte a Hegyvidéki Önkormányzat és a MOL Multipont program pályázatát, amelynek során kétmillió forint támogatást kaptunk tanulóink fejlesztő eszközökkel történő ellátására. Pokorni Zoltán polgármester úr és Szollár Domokos a MOL kommunikációs igazgatója jelenlétében az adományozásra ma került sor.

hegyvidek program150


2014. óta a MOL Istenhegyi úti és Mészáros utcai töltőállomásain a Hegyvidék Kártyás tankolások után literenként 5,- Ft kerül jóváírásra, amelynek teljes összegét minden évben egy XII. kerületi nemes célra fordítanak, a „Többet tehet, mint gondolná" program keretében. A Hegyvidéki Önkormányzat megjelöl néhány olyan intézményt, közösségi programot, eseményt, amelyek közül a Hegyvidék Kártya tulajdonosok választhatják ki, hogy mely nemes célt kívánják támogatni. 2016-ban Pokorni Zoltán polgármester úr javaslatára az iskolán is indulhatott a szavazáson. Nagyon készültünk a megmérettetésre. Három kisfilmet is készítettünk, melyekben az iskola tanulóit kívántuk bemutatni, valamint azt, hogy ha elnyerjük a támogatást, mire fogjuk felhasználni.

hegyvidek program162

Intézményünkbe sajátos nevelési igényű tanulók járnak, akiknek a nevelése, oktatása csak specifikus módszerekkel, megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel valósulhat meg. Az elnyert összegből olyan képességfejlesztő és infokommunikációs eszközöket vásároltunk, amellyel a tanulóink kommunikációs készségét, olyan szociális képességeit tudjuk hatékonyabban fejleszteni, amely jelentősen megkönnyíti társadalmi integrációjukat, mindennapi életüket.

hegyvidek program149

„A sérült gyermekek ellátása sok tényező együttes jelenlétét követeli meg. Amit mi adni tudunk az a szakértelem, a biztonság és a szeretet. Az eszközök beszerzése és pótlása nagyon sokba kerül. A mai nap a példa rá, hogy ez is megvalósulhat – amiért nagyon hálásak vagyunk –, hiszen ezzel a támogatással lehetőséget kaptunk minőségi eszközök beszerzésére. Így minden lehetőségünk adott ahhoz, hogy a ránk bízott gyermekek fejlesztése egyénre szabottan, teljes körűen valósuljon meg azért, hogy a mindennapokban minél jobban érezzék magukat." – mondta Ammerné Nagymihály Emília igazgató asszony köszönő beszédében.

hegyvidek program161

Az ünnepség végén az általános iskolás gyermekek alkotásaikkal kedveskedtek a vendégeknek.
Nagy örömünkre a – részben ebből a támogatásból - nemrég megújult napközis termet is megtekintették vendégeink.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech