gennaro logo new

2017. március 06.

Nagy az öröm a felnőttek és tanulóink körében is. Elkészült a felújított tankonyhánk. 20 éves elavult konyhánkat 2017-ben sikerült XXI. századi, minden igényt kielégítő tankonyhává átalakítani, melyben gyermekeink képességeik szerint elsajátíthatják a minél önállóbb életvezetéshez szükséges konyhatechnikákat. Megtanulják a konyhai eszközök használatát, azok tisztántartását, a konyha takarítását, a konyhai hulladékok szelektív gyűjtését és a legfontosabbat: egyszerűbb ételek elkészítését. Az ételkészítéshez az alapanyagok előkészítését, az ízléses tálalás fortélyait, a kulturált étkezés szabályait.

A felhasznált alapanyagok egy részét az iskola konyhakertjében termeljük meg.
Konyhánkban tíz gyermek és az őket segítő felnőttek kényelmesen tudnak tevékenykedni.

DSC 0011

Természetesen nem csak a háztartástan szakmát tanuló diákjaink használhatják a megújult tankonyhánkat, hanem a szakiskolai osztályok is a tanórák keretében, illetve közösséget formáló programokhoz, születés- és névnapok megünnepléséhez, intézményünk minden tanulója.

DSC 0009

A projekt megvalósításához a kollégák munkáján kívül jelentős anyagi támogatásra is szükségünk volt, melyet a Fővárosi Önkormányzat és Közép-Budai Tankerületi Központ biztosított.
Köszönet érte!

Katona Gáborné 
igazgatóhelyettes

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech