gennaro logo new

cikk

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeId2b2a845f8a

cikk

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeId6f283387ba

viber kép 2024 03 29 09 57 40 915

Úgy alakult, hogy a Down-szindróma Világnapját követő napon éppen meseírásról tanultunk. Örömmel osztom meg Takács Vivien teljesen önálló alkotását. Volt egyszer egy Down szindrómával élő lány. Csengének hívták, nagyon kedves, mosolygós volt. Volt egy Jázmin kutyája meg egy szerelme, akit Gergőnek hívtak. Nagyon boldogok voltak. Voltak veszekedések, de kibékültek. Csenge sokat rajzolt Gergőnek. Hiába Down szindrómával élő ember, ki tud állni magáért. Felhívnám a figyelmet, hogy aki találkozik Down szindrómával élő emberrel, ne csúfolja, mert rosszul esik neki.

(A fénykép korábban készült. Csenge születésnapján Vivi díszítette fel a táblát.)

Lejegyezte Lukács Márta

2024.04.16.

Április 11-én a Magyar Költészet Napját méltóképpen megünnepeltük az iskolában. Mindegyik osztály nagyon lelkesen csatlakozott a programhoz: voltak, akik vers illusztrációkat készítettek, voltak, akik verseket másoltak és rajzokat készítettek hozzá, voltak, akik szavaltak, mások szövegtárgyakat készítettek: kakaós csigát, illetve Duplóból házikót építettek. Az egyik osztály pedig Jenő bácsiról írt verset.

Petrik Mónika, szakoktató

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeId78048c5ee0

2024.04.16

Pénteken sétát tettünk a Várnegyedben. Meg szerettük volna nézni a Tóth Árpád sétányon a virágzó cseresznyefákat, de sajnos már elvirágoztak. Így megnéztük a Mátyás templomot, illetve a Halászbástyára is felkapaszkodtunk. A diákok megcsodálhatták a pazar kilátást.

Petrik Mónika, szakoktató

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeIdda94232b86

2024.04.15

Március 27-én intézményünk a Fekete István Iskolával közösen szakmai konferenciát rendezett az Autizmus Világnapja alkalmából.

A megnyitón részt vett Fonti Krisztina alpolgármester asszony is, felszólat a Klebelsberg Központ elnöke, Hajnal Gabriella és a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója, Hajnissné Anda Éva.

Dr. Somogyiné Takács Andrea, a Fekete István Általános Iskola igazgatója és Osztián Doris, intézményünk igazgatója köszöntötte vendégeinket, előadóinkat. Az Autizmus Alapítvány kiváló szakemberei: dr. Havasi Ágnes, Győriné dr. Stefanik Krisztina, Őszi Tamásné és Janoch Lászlóné előadások keretében osztották meg szakmai tudásukat, tapasztalataikat a részvevőkkel. Délután Oravecz Lizanka és Balázs György workshopja zárta a szakmai napot.

Az előadók körében nagy sikert arattak az ajándékkosarak, melyeket a tapolcai támogatott lakhatásban élő fiatalok – köztük a mi régi diákjaink – készítettek. Nagy örömünkre szolgált, hogy nagy számban jelentkeztek a konferenciára nemcsak pedagógus kollégák, hanem szülők is. A visszajelzések arról tanúskodnak, hogy rendkívül hasznos információkkal, élményekkel gazdagodtunk mindannyian.

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeIdc4a3a420b9

viber kép 2024 04 10 20 18 14 074

Nagyon szép az iskolánk udvara.
Sok bokrunk, virágunk, fánk van.
Vannak vastag törzsű, magas fáink.
Most három facsemetét kaptunk a Hegyvidéki Önkormányzattól.
Vigyázunk rájuk, gondozzuk őket.
Néhány év múlva ezek a fák is nagyok és erősek lesznek.

Köszönjük őket!

2024.03.22.

Tanulóink első lépésként felfrissítették meglévő tudásukat, illetve újabb ismereteket szereztek a témában: különböző oktatófilmeket tekintettek meg a víz körforgásával, a szennyvíz tisztításával és a vízivás fontosságával, a takarékos vízhasználattal kapcsolatban.

Ezt követően a tornateremben tették próbára a tudásukat egy óriás társasjátékot játszva. A játékosok maguk voltak a bábuk: óriás dobókockával dobva haladtak végig a vízcsepp- mezőkön, és jutottak el a célba. A vízcsepp-mezőre való lépés során egy-egy kártyát húztak, melyen egy, a vízhez kapcsolódó kérdés/ feladat volt, ezt megválaszolva/ teljesítve haladhattak tovább.

A célba érve a tanulók választhattak a víztémájú színezőkből és feladatlapokból, majd kényelmesen elhelyezkedtek a Relax-zónában, és színeztek, feladatot oldottak meg, illetve egyéb vizes témájú társasjátékot játszottak.

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeIdb325e54e2c

2024.03.21.

Március 21. nemcsak a tavasz első napja, hanem egyben a Down-szindróma világnapja is. Ezen a napon mi is megemlékeztünk Down- szindrómával élő fiataljainkról. Mozgásos játékokkal, „felemás sütemény” sütésével, táncos mulatsággal, kézműveskedéssel és rövid kisfilmek megtekintésével tettük emlékezetessé a napot. Színes, vidám zoknifűzérrel díszítettük ki az aulát, ezzel jelképezve milyen sokszínűek és értékesek vagyunk.

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek#sigFreeIdb4a8d4479b

 


Felvételi jegyzék megtekintése

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech