gennaro logo new

2017. június 07.

Már hagyománynak számít intézményünk életében, hogy a tavaszi időszakban sportnapot tartunk a „Kihívás napja" alkalmából.
Idén első alkalommal neveztünk a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Kihívás Napja sporteseményre, melynek célja az iskolák tanulói figyelmének felhívása a sportra, a közösségi játékokra, az egészséges életmódra, kedvteremtés a rendszeres sportoláshoz.

A megnyitó után Wii-tánccal kezdtük a napot, amellyel megalapoztuk a jókedvet. A fél órás táncos bemelegítés után elkezdődtek a játékos, mozgásos feladatok. 12 akadálypályát állítottunk fel. Az eszközöket differenciáltan alkalmaztuk a tanulók képességeinek megfelelően. a mozgásos feladatok között szerepeltek futó, dobó, ugró számok. Ezen kívül voltak egyensúlyozó gyakorlatok, tréfás, mozgásos vetélkedők. A diákok nagy lelkesedéssel vettek részt az eseményen. A verseny végeztével sor került az értékelésre és az ajándékok átadására. Ezt követően levonultunk a tornaterembe és kezdetét vette a partizánlabda játék. Két csapat versengett egymással és öt mérkőzést játszottunk le, lelkes szurkolótábor kíséretével. Mivel ez a játék nagy népszerűségnek örvend iskolánk tanulói körében, méltó zárása volt az élményekkel teli napnak.
Élvezetes és tartalmas napot zártunk. A hagyományt jövőre is folytatjuk!

Hartai Katalin és Mezőfi Katalin
testnevelő tanár és konduktor

{vsig}2016-2017/galeria/sportnap{/vsig}

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech