gennaro logo new

2013. december 12.

201312111892013. december 7-én, szombaton, Weöres Sándor emléknap keretében rendhagyó irodalom órát tartottunk a költő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Az óra keretét egy diavetítés adta, melynek segítségével végigkísérhettük Weöres Sándor életútját, munkásságát a gyerekek nyelvére lefordítva. A foglalkozás során több gyerekeknek, illetve felnőtteknek írt verset ismerhettek meg tanulóink, - egyet a költő előadásában is meghallgattunk. Két növendékünk, Kránicz Szilvia és Vannai Nikolett egy-egy, általuk választott vers elmondásával kedveskedett a többieknek.

 

Testközelivé hozta a műveket a megzenésített versek meghallgatása, eléneklése. Játszottunk a versek ritmusával, eltapsoltuk azokat. A Galagonya című verset kánonban is elmondtuk. Mivel közeledik a karácsony, a Száncsengő című verset is elszavaltuk, eljátszva a közeledő száncsengő hangjának erősödését, a lovak patkóinak hangos dobogását és a távolodó száncsengők halkulását.A gyermekverseket közösen értelmeztük, végül a Tündér című verset Halász Judit és Sebő Ferenc zenés előadásában hallgatva a gyerekek lerajzolták, hogyan képzelik el Bóbitát, a tündért, és a versben leírt egy napját.
Aki kész lett, lapozgathatta, olvasgathatta Weöres Sándor gyerekek számára kiadott versesköteteit.
Nagyon szép rajzok születtek, a gyerekek ügyesek voltak, élvezték a foglalkozást.
A napot a rajzokból készített rögtönzött kis kiállítás, majd filmvetítés zárta.

A fényképeket a résztvevők készítették.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech