gennaro logo new

2023.02.09.

20230209 102220Örökös ökoiskola lévén fontosnak tartjuk, hogy évenként megemlékezzünk a Tisza élővilágának emléknapjáról és a vizes élőhelyek napjáról. Mindkét jeles esemény alkalmat adott arra, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk a vizes élőhelyeink sajátosságaira, jelentőségére. Emellett nagy hangsúlyt fektettünk környezetünk és egészségünk védelmére. Ily módon a témához kapcsolódó tartalmakat tematikus napok keretében dolgoztuk fel.

Az általános iskolában tanulóinkkal kézműves tevékenységek által hoztuk közelebb a vízi élővilág szemléltetését. Többek között így készítettünk fonaltechnikákkal halacskákat. Továbbá a különböző számolási, vonalvezetési és színezési feladatlapokat e témában is igyekeztünk megjeleníteni.

A készségfejlesztő iskolában diákjainkkal változatos formában mélyítettük ismereteiket: beszélgetések, természetvédelmi filmek és képek megtekintése, illetve az összeállított PPT-tananyag mellett a kvíz kérdésekre adott válaszok tették izgalmassá és változatossá programunkat. Kézműves foglalkozásként madarakat, vízi állatokat hajtogattunk, színeztünk és rajzoltunk. Az öko faliújságunkat is a vizes élőhelyek témakörében aktulizáltuk.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech