gennaro logo new

2022.11.14.

kepMÜPA Partneriskola program

Az idei tanévben iskolánk kórusa kibővült a Fekete István Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI tanulóival. Ez adta az ötletet, hogy a MÜPA partneriskola művészei rendhagyó énekórát tartsanak tanulóinknak.

 

Az énekkar Márton-napi énekkel hangolódott a programra a kezdésig, majd lelkesen folytatták az „énekóra” alatt is. Eljutottunk a „Tavaszi szél”-től egészen a „Hull a pelyhes fehér hó”-ig. Az ének és a kamarazene váltogatta egymást, hol vidám, hol szomorúbb dallamok töltötték meg az aulát. Mind hatalmas sikert aratott! A zene varázsa nemcsak az intellektuális képességzavarral élő tanulóinkat, hanem az autizmus spektrum zavarban érintett fiatalokat is magával ragadta: áhítattal figyelték a szebbnél szebb dallamokat. A zenei élményen túl közelebbről is megismerkedhettek a megszólaló hangszerekkel: a zenészek bemutatták, hogy a fuvola több darabból áll, melynek különálló részeiből más-más hangot lehet előcsalogatni; megtudtuk, hol lakik a hegedű és a brácsa lelke, illetve, hogy a vonós hangszereken pengetve is lehet játszani.

Hálásan köszönjük a lehetőséget, hogy a MÜPA partneriskola művészei ellátogattak hozzánk és zenéjükkel felejthetetlen élményt szereztek tanulóinknak!

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech