gennaro logo new

2022.05.06.

fenntart temahet01Iskolánk hagyományosan, idén is csatlakozott a Fenntarthatósági Témahéthez. Így április 25-29. között a tanórákon kiemelt figyelmet kapott a környezet- és természetvédelem, ökolábnyomunk csökkentése.

A készségfejlesztő iskolában az osztályok adott témák köré építették a heti foglalkozásokat. Az egészségvédelem, egészséges életmód témakörön belül szobanövényeket ültettek és az iskolai virágágyásokat bővítették, gondozták. A fenntartható egészséges táplálkozás apropóján kiflit sütöttek és borsókrémet készítettek, egészséges alapanyagokból. A hulladék újrahasznosítás keretében képeslapokat készítettek. A „Közös kincsünk a víz” témakörben a vízfogyasztás szükségességét, a tiszta ivóvízhez vezető utat, és a vízlábnyom fogalmát járták körbe sok játékos feladattal.

Az autizmussal élő gyerekek újrahasznosított palackokba, flakonokba ültettek növényeket, illetve a szelektív hulladékkezeléssel kapcsolatos ismereteiket bővítették.

Partneriskolánkkal, a Fekete István Általános Iskola, Szakiskola és EGYMI-vel közös virágültetést szerveztünk az udvaron. A közösen ültetett növények vendégeink iskoláját díszítik.

Tóth Andrea
gyógypedagógus

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech