gennaro logo new

2022.03.05

lelekmozgato 03Február 22-én, immár ötödik alkalommal került megrendezésre iskolánkban a Magyar Parasport Napjának Lélekmozgató programja. Tanulóink változatos feladatokon keresztül tapasztalhatták meg sérült társaik nehézségeit a mindennapi életben. Négy helyszínen, forgószínpadszerűen egymást felváltva, 1-1 órát töltöttek diákjaink.

Az egyik helyszínünkön rövid kisfilmeket dolgoztunk fel tanulóinkkal a másságról és annak elfogadásáról, a kitartásról, az empátiáról.

A Lélekmozgató osztályfőnöki órán beszélgetés folyt az együttérzésről, szolidaritásról, az elfogadásról. Képeket nézegettek a parasportról, a parasportolókról, akik példát mutatnak nekünk kitartásból, mely nagyon fontos céljaink eléréséhez.

A harmadik helyszínen Lélekmozgató kézműves foglalkozás folyt, ahol Bartos Erika „Őrangyal” című kötetében található történeteket dolgoztunk fel. Ezekről rajzok, kifestők készültek (kinek-kinek képességei szerint), de készítettünk meseillusztrációkat is. Ezenkívül tanulóink fogyatékossággal élő sportolók képeiből készített puzzle darabjait rakhatták össze egésszé.

Negyedik programunk a tornateremben kapott helyet, ahol a diákok kipróbálhatták az ülőröplabda játékot, a vakfutást segítővel és a vakvezetést akadálypályán. Végül kerekesszékből dobtak célba babzsákkal. Így átérezhették a különböző sérülésekkel járó nehézségeket, illetve az egymásnak való segítségnyújtás felelősségét.

Tanulóink nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel vettek részt a foglalkozásokon.

Lélekmozgató Napunk változatos programjai által fiataljaink tapasztalatokkal gazdag élményekben részesültek.

Dr. Pankáné Mezőfi Katalin
konduktor

Hartai Katalin
Testnevelő tanár

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech