gennaro logo new

2015. január 29.

Fény Napja 35Amikor a Magyar Tudományos Akadémia Programbizottsága elnökének felhívása nyomán a Fény Napja projektnap bekerült az intézményi munkatervünkbe, úgy gondoltuk, hogy érdekes, élményekkel teli programot tudunk a téma köré szervezni.
A megvalósítás során azután Nesztinger Szilárd és Ammer Orsi kreativitása elszabadult és technikai megoldási ötleteik nyomán fergeteges program kerekedett a fény köré.
A 2015. január 28-án megtartásra kerülő programunkon az RTL Klub, a Hegyvidék Újság és a Hegyvidék Televízió is jelen volt.


Az esemény napján az iskolában már délelőtt nagy volt az izgalom a tanulók körében, hiszen a megnyitó után került sor az októberben meghirdetett, „Színezd újra a Koleszt" rajzpályázat eredményhirdetésére.
A rajzpályázatra közel 70 pályamű érkezett, mindegyik kiállításra került az aulában.
Az öt tagú zsűri (Ammer Orsi, Ammerné Nagymihály Emília, Kincses Anikó, Mándoki Noémi, Nesztinger Szilárd) öt díjazottat és egy különdíjast választott ki a pályaművek közül. Az ő alkotásaik – speciális technikai kivitelezéssel, fényfestéssel kerültek bemutatásra sötétedés után a kollégium falára.
Az eredményhirdetést érdekes, ismereteket adó előadással egybekötött kvíz játék követett. Már itt el lehetett kezdeni a Petákok gyűjtését, amit a délután során a büfében játékra és édességre lehetett váltani.
A Fénypontok programját nagy érdeklődés kísérte, minden helyszínen sokan igyekeztek tapasztalatokat szerezni az adott témakörben.
Az Ökosarokban alternatív és környezetbarát világítási technikákkal ismerkedhettek tanulóink. Az Élet fény nélkül helyszínen bekötött szemmel találhatták ki, hogy melyik hétköznapi tárgyat választották ki a kosárból. A Fénykísérletek állomáson egy plazmagömb segítségével valódi villámokat generáltunk, de optikai animációval és fény-árnyék rajzzal is foglalkozhattak az érdeklődők. Nagyon érdekes helyszín volt a Fotólabor, ahol fotogramot készítettek a gyerekek. Ez azért is izgalmas helyszín volt, hiszen valódi fotólabor lévén nagyon sötét volt.
A biztonság miatt egy Csendszobát is kialakítottunk azoknak a gyermekeknek, akiket zavart volna a nyüzsgés. Ennek a használatára most nem került sor.
A felszabadult öröm és jókedv a Fénydiscóban csúcsosodott ki. Ezen mindenki az est „fénypontja" lehetett – egy világító karkötő segítségével, amely az összes résztvevő csuklójára került.
A várva várt fényfestés zárta a programot, mindenki nagy ámulatára.

Ammerné Nagymihály Emília
igazgató             

View the embedded image gallery online at:
https://gennaroiskola.hu/hirek/271-fenynapja#sigFreeId6d96476cb1

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech