gennaro logo new

2014. január 15.

Szövött-tárgy készítő 8

A szövött- tárgy készítő képzés kétéves, elméleti és gyakorlati részből áll.
Az elméleti oktatás során az Anyanyelv és kommunikáció, Számolás-mérés, Informatikai eszközök használata, Társadalmi ismeretek és Pályaorientáció tantárgyak tanításának célja az alapműveltséget meghatározó legfontosabb kompetenciák szinten tartása és gyakoroltatása.

A gyakorlati oktatás a hagyományőrzés tükrében a szövés tanítására épül. A fiatalok fokozatosan sajátítják el a szakmai gyakorlatban használható technikákat, miközben látványosan fejlődik esztétikai érzékük. A jó hangulatú gyakorlati órákon a sikerélmény és az önbizalom növelése érdekében kezdetben bábokat, számukra kedves figurákat szőnek. A szakképzés végére eljutnak a motívumokkal díszített tarisznyák, díszpárnák, terítők, sőt, a saját tervezésű szőnyegek alkotásáig. A szövés szeretetén és az önálló alkotás örömén túl tanulóink új otthoni szabadidős elfoglaltsággal is gazdagodnak.
Minden esetben biztosítjuk a differenciált bánásmódot. Ez a szemlélet a fiatalok egyéni képességeire alapoz és elősegíti a munkavállaláshoz szükséges készségek kibontakoztatását. Az elméleti és a gyakorlati képzés együttesen a nálunk tanulók önállóbb életvezetését kívánja biztosítani.

Zsigmond Andrea
gyógypedagógus

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech