gennaro logo new

2016. május 19.

20160513 110712A Magyar Tudományos Akadémia május 13-án, pénteken megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt Geonap elnevezésű rendezvényével, melyen az MTA, a Magyar Földtani és Geofizikai Intézet, illetve a Magyarhoni Földtani Társulat kutatói várták az érdeklődőket.

Programjaik illeszkedtek a környezet- és egészségvédelem tantárgy néhány témaköréhez, és emellett nagyon szemléletesnek tűntek, így a 9. osztállyal ellátogattunk a Magyar Tudományos Akadémia Székházába. A megnyitó után szimulált vulkánkitörést láthattunk, majd megkerestük az Utazó Planetáriumot, ahol a „Földtől a Világegyetemig" című vetítést nézhettük meg. A gyerekek szájtátva figyelték a közeledő bolygókat, a keletkező és megszűnő csillagokat, az űrszondát. A délelőtt további részében - a sok lehetőség közül válogatva - barlangi ásványokat és –ősmaradványokat vehettek kézbe, megcsodálhatták a cseppkő metszetét. Kipróbálhatták, hogy fajsúlyától függően a kisebb vagy a nagyobb kő hogyan süllyed el a vízben, hogy mit mutat a távcső. Az időjárás is nekünk kedvezett, hiszen az épület előtt elhelyezett szélmérő műszert a fel-feltámadó szél jól megforgatta, közben hasznos ismereteket szereztünk a légmozgásokról. Majd előbújt a Nap, aminek köszönhetően kipróbálhattuk az épületben készített napóráinkat: pontosan mutatják-e az időt.
A Geonapon az élmények mellett sok hasznos ismeretet szereztek a gyerekek, és minden kérdésükre kielégítő választ kaptak. Visszatérve az iskolába tanáraiknak és szüleiknek élvezettel mesélték el délelőttjüket.

Schrantz Anett 
gyógypedagógus

 

A fényképeket a résztvevők készítették.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech