gennaro logo new

2015. március 19.

IMG 3158Március 17-én, a Víz Világnapjának jegyében egy játékos, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt 17 tanulóval a budavári De La Motte - Beer-palotában.
A foglalkozás alatt visszautaztunk az időben és megbeszéltük, hogy 200 éve, a palota építése idején honnan nyerték a vizet az emberek, mire és hogyan használták, hogy a patika (ami akkoriban az épület alsó szintjén működött) akkoriban sokkal több célt szolgált, mint ma...

 

 

A gyerekek nagyon sok lehetőséget tudtak felsorolni azzal kapcsolatban, hogy mire használjuk a vizet napjainkban, miért fontos az életünkben, és elámultak, amikor kiderült, hogy a régi kor embere mennyire máshogy viszonyult a vízhez és a higiéniához, mint manapság mi. Mindezeket vetítésen, színes vízcseppek keresésén, kirakók összeillesztésén keresztül tudhattuk meg.
Megtekintettük a palota termeit is, ahol érdekes, a víz használatával kapcsolatos régi tárgyakkal ismerkedtünk meg. Tanulóink az összes feladatban érdeklődéssel, aktívan vettek részt, végül megszerzett tudásukat kvízjátékkal ellenőrizhették le.
A foglalkozás zárásaként levendulás, illatos szappangolyót készítettünk, amit a fiatalok nagy örömmel vittek haza.
Köszönjük a program szervezőinek ezt a nagyszerű lehetőséget!

Schrantz Anett  
gyógypedagógus

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech