gennaro logo new

2014. május 21-én került megrendezésre iskolánkban a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválja.
1974-ben indult útjára ez a kulturális rendezvény, amely mára a főváros valamennyi gyógypedagógiai intézményét érinti. Kulturális Szemlének indult, mára Kulturális Fesztivállá nőtte ki magát. Intézményünk 18. éve vállalja magára a rendezvény lebonyolítását, amely ebben az évben a 40. alkalommal került megrendezésre.
Gyönyörűen sütött a nap, mindenki vidáman és izgatottan érkezett. Öröm volt hallgatni a gyermeki találkozások kacaját.
A megnyitó ünnepségen az Igazgató Asszony hangsúlyozta, hogy különös jelentőségű ez az esemény a fővárosi gyógypedagógiai életben. Részben egy olyan jó gyakorlatról van szó, amely 40 éve nem veszít a lendületéből, részben biztos találkozási pont a különböző fogyatékkal élő tanulókat nevelő, oktató, fejlesztő intézményekben dolgozó szakemberek és a tanulók számára.
A fesztivált Csomós Miklós a Fővárosi Önkormányzat oktatási és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettese nyitotta meg.
Ez után Bak Ferenc a KLIK XII. tankerület igazgatója köszöntette a megjelent vendégeket.
A rendezvény lebonyolításához a Fővárosi Önkormányzat jelentős anyagi támogatást nyújtott az Iskolakapun Kívüli Program keretében.
Nagy örömmel vették tudomásul a résztvevők, hogy a pilisi és a bakonyoszlopi Gyermekotthon is képviseltette magát. Így a 31 speciális gyógypedagógiai intézményből érkezett 750 tanuló 125 műsorszámát láthatták a jelenlévők.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech