gennaro logo new

2015. január 27.

DSC 0015Immár ötödik éve vagyunk virtuális résztvevői az Acerra-ban, névadónk, Gennaro Verolino szülővárosában ezen a napon megtartásra kerülő emlékünnepségnek.
A videokonferencia kapcsolat ebben az évben – talán a rossz légköri viszonyok miatt - nagyon nehezen jött létre. Az egész délelőtt tartó ünnepség fő szervezője dr. Luigi Montano volt, aki a volt apostoli titkár unokája.
A zökkenőmentes kommunikációt ebben az évben is Dott. ssa. Jámbor Judith Katalin asszonynak, a Nápolyi Tiszteletbeli Magyar Konzulátus munkatársának, az ott működő Kulturális Kör elnökének köszönhettük. Judith asszonyt személyes jó ismerősünkként köszönhettük, hiszen 2014. június 6-án tagja volt acerrai testvériskolánk, a Nicola Capasso Általános Iskola delegációjának.

DSC 0001Az ünnepségen a kölcsönös köszöntés után az Igazgató asszony elmondta, hogy a délelőtt folyamán az áldozatok és Verolino üldözötteket mentő tevékenységének emlékére tisztelegtünk a püspök kertünkben felállított szobránál. Hangsúlyozta, hogy az emlékezés ébrentartása mennyire fontos a felnövekvő nemzedék nevelése során.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech