gennaro logo new

2014. május 01.

logó nagyIntézményünk életében az eltelt másfél évben bekövetkezett változások szükségessé tették a logónk megújítását.
Az embléma az "Életfa" mintájára készült. "Minden növényi ábrázolás közül az életfa a legösszetettebb és legegyetemesebb jelentésű. Utal életre és halálra, az örök fejlődésre és növekedésre, a folytonos megújulásra. A világfa a magyar népmesék világképében az ÚT, ..." /részlet Cey-Bert Róbert Gyula: Magyar ősvallás című könyvéből/
A fa törzse saját értelmezésünk szerint alapvető pedagógiai hitvallásunk, a gyermekek mindenek felett álló érdekeinek a képviseletét jelképezi. A törzsből eredő ágak a gyermekek egyediségéből, sokféleségéből adódóan az egyéni igényekhez igazodó ellátást és az iskola szerteágazó tevékenységét szimbolizálja.

 

Színvilágának a zöld színt választottuk, hiszen a zöld regenerál, erőt ad, a szeretet, az önzetlenség, az odaadás és az együttérzés szimbóluma. Rezgései segítenek összehangolni a két agyféltekét. Olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, mint a növekedés, a fejlődés, a nagy változások.
A logó zöld színével a biztonságot, a fejlődést, a megújulást és a pedagógiai tevékenységünket átszövő szeretetet kívántuk jelezni.
Szerettünk volna olyan emblémát választani, amely kifejezi hitvallásunkat, pedagógiai tevékenységünket, a gyermekek ellátásához való viszonyunkat. Reméljük, sikerült.

A logót Berta Krisztina grafikus készítette.

LOGÓA logó formai megjelenése a különböző felhasználási területektől függően alakul

 

 

Ammerné Nagymihály Emília
igazgató            

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech