gennaro logo new

2014. március 17.

Szavalóverseny 3Az idei évben 19. alkalommal, március 12-én rendezte meg a Vörösmarty Mihály Ének-zenei Nyelvi Általános Iskola és Gimnázium a budapesti versmondó versenyt.
1996 óta minden év márciusában „A hazafias költészet a magyar irodalomban" címmel rendezik meg ezt a rendezvényt, amelyen négy korcsoportban indulhattak a diákok a témához igazodó egy szabadon választott verssel. A szakmai zsűri színművészekből, írókból, pedagógusokból és intézményvezetőkből állt.
Iskolánkat Maszlag Mihály képviselte a rangos szavalóversenyen.

Az eseményt Ughy Attila polgármester nyitotta meg, majd a versenynek helyszínt biztosító Magyarság Háza igazgatója, Langerné Victor Katalin, valamint a szavalóverseny elindítója, Járainé Dr. Bődi Györgyi, a Vörösmarty Gimnázium igazgatónője kívánt a szavalóknak sikeres szereplést.
Az idei évben is Budapest több kerületéből, valamint a Felvidékről és a Délvidékről egyaránt érkeztek versenyzők, akik többek között Petőfi Sándor, Arany János, József Attila, Márai Sándor és Dsida Jenő verseit adták elő.
Szavalóverseny 1Misi a verseny második felében a 11-13. osztályosok kategóriájában szerepelt Petőfi Sándor: Nemzeti dal című versével. Az eddigi évek színvonalas szereplését nyújtotta, szépen hangsúlyozva, átéléssel szavalta a költeményt. A versenyt követően szünet következett, hogy a zsűri értékelni tudja a látottakat és hallottakat. Nem volt könnyű dolguk, mert az idei évben igen kimagasló szavalatokat hallhattak. Misit, aki évek óta képviseli intézményünket neves budapesti szavalóversenyeken, oklevélben részesítették.
Külön köszönet jár Katona Ági néninek, aki erre a példamutató szereplésre és helytállásra felkészítette Misit, a rangos, határainkon belül és kívül élő magyar fiatalokat megmozgató és szellemi értéket, hagyományt képviselő és továbbadó neves és rangos budapesti versmondó versenyre.
Szavalóverseny 2A szavalóverseny ismét elérte célját, hisz sok fiatalt összehozott határainkon belül és kívül, hogy a magyar nyelv értékét, szépségét, egyedülállóságát megmutassa, kifejezésre jutassa és továbbítsa a megszólaltatott verseken keresztül.

 

 

Katzenbachné Loványi Tünde
pedagógus          

 

 

 

 

 

Fotók: Katzenbachné Loványi Tünde        

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech