gennaro logo new


takaritoElső napjaim

Gennaro vera…, veri…, Verolino. Végre sikerül kimondani! Nincs egyszerű neve az új munkahelyemnek, de bízom benne, hogy előbb-utóbb elsőre menni fog.
Eddig csak kirándulni jártam erre. Amikor felvettek, az egyik első gondolatom az volt, hogy lehet, télen még havat is fogok majd látni. Persze, erre még várni kell. Míg a belvárosban harmincnyolc fok van, itt csak harmincöt.

A portás Gyuri bácsi olyan kedvesen fogad, mintha csakis arra a pillanatra várt volna egész nyári szünetben, hogy végre üdvözölhesse az új dolgozókat. Belépek a számomra már amúgy is labirintusnak tűnő épületbe, és azt látom, hogy a folyóson új gipszkarton fal épül. Hamarosan megnyugtatnak, hogy nincs szükség Ariadné fonalára, az új fal az autizmussal éló gyermekek biztonságát szolgálja. A gyerekekért készült el a tágas ügyeleti szoba, a tornaszoba és a két új snoezelen szoba is.

Azt látom, hogy itt mindenki keményen dolgozik. Még azt sem tudom, hol vagyok, de már kezembe adnak egy listát, hogy segítsek a könyvtár állományának feldolgozásában. Következő feladat a szertárrendezés. Feltűnik, hogy csak egy régi kolléga vállalkozik a munkára, meg velem együtt még egy újonc. Többnapos ki-bepakolás után megértem, miért nem annyira népszerű ez a feladat. Azért van előnye. Ha könyvre, képanyagra, krétára, karácsonyfadíszre, plüssmackóra, krokodil jelmezre vagy bármire szükségem lesz a tanév folyamán, tudni fogom, hol találom. Miközben pakolok, jövök-megyek az épületben, egyre több ismerősöm lesz.

– Szia, mi még nem találkoztunk, Márti vagyok.

– Szia, Márti, már tegnap bemutatkoztunk egymásnak.

– Tényleg! Csak tegnap szürke ruhában voltál, ma fehérben.

Nincs gond, mindenki megértő, segítőkész, elfogadó. Elszántan zargatom munkatársaimat kérdéseimmel, és mindenre választ kapok. A közösségi média hátrányainak buzgó hirdetőjeként, pillanatok alatt egy Viber csoportban találom magam, és átérzem a közösséghez tartozás örömét.

Fejemben még kavarognak az új tudnivalók, élmények, de az iskolában közben minden a helyére kerül. Rendezett udvar, lenyírt fű, a tantermekben tisztaság és rend, tankönyvek a helyükön, órarend a kezünkben. Kezdődhet a tanév! Mindenkinek jó munkát kívánok!  

Lukács Márta

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech