gennaro logo new

2021. április 14.

ElőképA magyar költészet napját 1964 óta április 11-én ünnepeljük, ami mára hazánkban és a határon túli országok magyarlakta területein is a magyar költészet és irodalom ünnepnapjává vált. Ezen a napon született József Attila, aki rövid életének ellenére is a magyar költészet egyik legjelentősebb alakjává vált. József Attilának számos verset köszönhetünk, melyeket a hozzánk járó diákok ismernek és kedvelnek, mint az Altató, a Mama, a Kertész leszek, vagy a Tiszta szívvel című verse.

A magyar költészet napja az előző és az idei tanévben is a digitális oktatás idejére esett, így most is online térben szerveztük meg. A pedagógusaink a helyzethez alkalmazkodva igyekeztek kreatív megoldásokkal beemelni a tanórák rendjébe, és hangsúlyozni a magyar költészet napjáról szóló megemlékezésnek a fontosságát. A szülők aktív közreműködésével és a diákok lelkiismeretes munkájával ebben a tanévben is méltó módon ünnepelhettük meg a költészet napját.

Tanulóink dráma és kommunikáció órák keretén belül megtekinthették a magyar költőkről készült képeket, beszélgettek a költészet napjáról, megismerték egy-egy jeles költőnk életét, meghallgatták többek között Kányádi Sándor Április hónapja és József Attila Altató című versének zenés és előadói feldolgozását. Az informatika órákon kedvenc verseiket keresték meg, illetve különböző animációk segítségével tettük élvezetesebbé és érthetőbbé a kiválasztott műveket. Néhány tanuló felolvasta kedvenc versét, videóüzenetben elküldve, mellyel nagy örömet okoztak nekünk. Rengeteg rajz, versillusztráció is született, amelyekkel a diákok kreativitásukat fejleszthették és a hallott vers feldolgozása mellett személyiségüket is kifejezhették.

Rábai Henriett
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech