gennaro logo new

2021.01.28.

magyar kultura napja 03A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. E napon emlékezünk ugyanis arra, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén befejezte a magyarság meghatározó költeményét, a Himnuszt.

Az iskolai megemlékezés, mely a Covid-19 járvány miatt most a szokásostól eltérő módon zajlott, alkalmat adott arra, hogy hagyományainknak, szellemi értékeinknek figyelmet szenteljünk. Ezen a napon a diákok osztályonként választottak, mely tevékenységek segítségével tágítják ismereteik körét nemzetünk kultúrájáról és emlékeznek meg méltó módon annak értékeiről.

A készségfejlesztő iskolában informatika órákon a diákok híres magyar tudósokat kerestek interneten, akiknek munkásságába a közös témafeldolgozás során bepillantást nyertek. A kommunikáció és dráma órák keretein belül kreatív versfeldolgozásba és bábjátékba kóstoltak bele, míg voltak osztályok, ahol a tanulók magyar népdalokkal és zeneművekkel ismerkedtek, illetve híres képzőművészeti alkotásokat reprodukáltak.

E programokkal erősítjük diákjainkban a magyarság érzését, a magyar kultúra szeretetét, miközben a különböző kreatív, kézműves és közösségi munkák folyamán fejlődik képzelőerejük, szociális és esztétikai érzékük, valamint digitális kompetenciáik.

A magyar kultúra napján, a diákok eltérő képességeinek és érdeklődési körének megfelelő tevékenységekkel tudatosítottuk tanulóinkban, hogy a kultúra érték, mindennapjaink része, melynek megőrzése mindannyiunkon áll.

Rábai Henriett
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech