gennaro logo new

2019. október 20.

oktnap2-ConvertImageTizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Budai Oktatási Napok eseményeit a Hegyvidéki Önkormányzat, ebben az évben a Közép-Budai Tankerületi Központtal karöltve.
Ebben az évben az érzelmi és szociális intelligencia téma köré szervezték a programot.

 

 


A kétnapos rendezvénysorozat első napján, amelyen intézményekkel ismerkedhettek meg a szakemberek, iskolánk tevékeny szerepet vállalt. Tapasztalatcserén fogadtuk az érdeklődő óvodapedagógusokat, melynek keretében nem csak képzési struktúránkkal ismerkedhettek meg a jelenlévők különös tekintettel az autista gyermekek általános iskolájára, hanem óralátogatások során az autizmussal élő gyermekekkel foglalkozó pedagógusok szakmai munkájába is bepillantást nyerhettek. Az óralátogatások előtt Iványi Réka általános iskolai munkaközösségvezető előadásában beszélt az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek sajátosságairól, valamint néhány gyakorlati tanácsot is adott a velük való foglalkozáshoz, hiszen az óvodapedagógusoknak is szükségük van a sajátos módszerek ismeretére.
A következő nap szakmai tanácskozásának Dr. Vekerdy Tamás szavai adták a mottóját:
„Mi az érzelmi intelligencia? Az, hogy nem leszek azonnal depressziós önmagamtól. Képes vagyok szemügyre venni magam és az engem körül vevő világot, és a mások szemével is képes vagyok látni, nem csak a sajátommal."
Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása Az érzelmi és szociális intelligencia nevelése címmel mindenki számára felemelő élmény volt. Professzorasszony valamennyiünket elvarázsolt közvetlenségével, előadásának ívével, az általa átadott tudás gyakorlati használhatóságával. Boldogok vagyunk, hogy meghallgathattuk.

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető       

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech