gennaro logo new

2019. január 25.

boldogsag 0A Boldogságóra keretében az optimizmus gyakorlása témakör feldolgozására egy egész napot szántunk. A nap elején a szokásos pozítív és jókedvű üdvözlést követően a fiatalok kiváncsisága érezhető volt. Szeretik a meglepetéseket az újdonságokat, és érezhető volt, hogy sejtették, ez a nap is ennek függvényében fog eltelni. Bevezetésként képek, ábrák segítsége mellett megbeszéltük az optimista-pesszimista szavak jelentését, majd gyűjtöttünk hozzájuk kapcsolódó jelzőket, tulajdonságokat.

 

Színekben is gondolkodtunk, és ezeket is párosítottuk a különböző beállítottságú emberekhez. Zeneszámokat is hallgattunk, ami fokozta a jókedvet a derűt az elégedettséget.
Ezt követően a fiatalok az alá a kép alá álltak amelyikről úgy gondolták, hogy a leginkább rájuk jellemző. Legnagyobb örömünkre mindengyikük optimistán, pozitívan vélekedett önmagáról – bár ezt szerencsére eddig is tapasztaltuk -.

Beszélgettünk arról is, hogy melyik embertípus mellett érezzük magunkat leginkább jól, és a környezetünkben van-e olyan ember, ismerős, barát, rokon, akire leginkább jellemző a derűs, magabiztos, erőt, biztonságot sugárzó jellemvonás.
Gondolkodtunk az élet pohara félig tele, félig üres szemléletről is, valamint arról miért lényeges az, hogy miként és hogyan vélekedünk, gondolkodunk és éljük meg a körülöttünk lévő eseményeket, történéseket.

boldogsag 1

Átbeszéltük azt is, hogy a pozitív gondolkodás tanulható, elsajátítható, mint megannyi készség az életünkben, mindezt a gondolkodásmódunkkal és sok-sok gyakorlással érhetjük el, mígnem életünk szerves részévé válik.

Egy „Varázsgömb" segítségével arra kértük a fiatalokat lássanak a jövőbe, merjenek nagyot álmodni és meséljék el milyennek szeretnék látni magukat 4-5 év múlva. (Ekkor már elhagyják iskolánk kapuit, ezért is volt érdekes számunkra a válasz). Valamennyien egy békés, nyugodt családi életre, társra, biztonságra, munkára, szeretetre, elfogadásra vágytak. Mi innen is kívánjuk hogy mindez valóra váljon valamennyiük életében!

A témakör második részében összegyűjtöttük, hogy mely érzésektől, cselekedetektől lehetünk boldogok, elégedettek, derűsek majd közösen egy tablót készítettünk, amit valemennyi embertársunknak szeretettel küldünk az intézményen belül, az országban és a nagyvilágban!

 

Katzenbachné Loványi Tünde
pedagógus            

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech