gennaro logo new

2018. november 22.

IMG 20181115 114229A MÜPA Partneriskola Programsorozata keretében két szakiskolai osztályunk tanulói a "Miből születik a sláger?" című előadáson vettek részt.
A zenés tízórai foglalkozás során a könnyűzene világába kalauzolt bennünket Szeder-Szabó Krisztina és Csorba Lóci, akiktől megtudhattuk, mi szükséges ahhoz, hogy egy dalból sláger szülessen.Segítségükre a zenei anyag elméleti részének élményszerű tolmácsolásában Tarr Ferenc volt. Előadás közben néhány zenei alapfogalmat észrevétlenül, játékos formában, ültettek be a hallgatóság fejébe, mint a ritmus, a tempó, a dallam, a zenei stílus, a refrén és a szöveg.

 

A jókedv, az önfeledt hangulat és a közös éneklés vidám perceit az előadás végén egy, a művészekkel készített közös fotó erejéig meg is örökítettük. A gyerekek élményekkel feltöltődve utaztak vissza az iskolába az előadásról, vidáman énekelve a frissen tanult refrént, mely egyszerű, de fülbemászó volt.

A MÜPA Partneriskola Programja rendszeres lehetőséget kínál tanulóinknak a zenei nevelés más szemszögből való, interaktív megközelítésére, hiszen itt ők is aktív részesei lehetnek az előadásoknak, megtapasztalhatják a közösségformálás élményét. Megtanulják, hogy a színháznak, az előadásoknak különleges hangulatuk van, melyekre nemcsak öltözékükkel, de lelkükben is méltóképp fel kell készülniük. Fontos része ez érzelmi nevelésüknek, nagyban fejleszti a szociális készségeket is. Emellett, mivel a programokra BKK járatokkal utazunk, gyakorolják a közlekedés és kultúrált viselkedés szabályait, a társas interakciókat.
A gyerekek nagy izgalommal várják a következő Partnerprogramot, melyre hamarosan sor kerül.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech