gennaro logo new

2018. május 16.

DSC02686Már fél nyolctól gyermekzsivajtól volt hangos az iskolaudvar. A Hegyhát úton végig gyermekcsoportok tartottak felénk, hiszen ma rendeztük meg a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválját, amelynek 22. alkalommal adtunk otthont.

 

 

 

Ez a nagymúltú rendezvény 44. éve szolgálja a sajátos nevelési igényű gyermekek tehetséggondozását. Mára olyan jelentős eseménnyé nőtte ki magát, hogy 33 intézmény 704 tanulója 300 kísérővel vett részt a rendezvényünkön. A meghívottakkal együtt több, mint 1000 vendégünk volt. 193 műsorszámot adtak elő a résztvevők.

A Fesztivál a Fővárosi Önkormányzat és a Klebelsberg Központ anyagi támogatásával valósulhatott meg.

tamogatok

A megnyitón jelen volt Szalay-Bobrovnitzky Alexandra főpolgármester helyettes asszony, Pokorni Zoltán polgármester úr és a Közép-Budai Tankerületi Központ igazgatója, Hajnissné Anda Éva.
Dr. Solti Péter, a Klebelsberg Központ elnöke levélben köszöntötte rendezvényünket.

DSC02481

„A Klebelsberg Központ elnökeként egyik kiemelt fontos feladatnak tekintem a sajátos nevelési igényű tanulók ellátását, fejlesztését, valamint a tehetséggondozó munka támogatását, ezért is támogatok minden olyan kezdeményezést, amely ezt elősegíti. Egy ilyen nagy múltú esemény, mint ez a fesztivál, az értékteremtés mellett a találkozás, a tapasztalatcsere lehetőségét is biztosítja évről-évre a szakembereknek." – írta levelében az elnök úr.

Megnyitó beszédemben felhívtam a gyermekek, fiatalok figyelmét arra, hogy a tehetség piciny bimbóját a szorgalom és a kitartás növeszti gyönyörű virággá. Ahhoz, hogy ez ilyen szépen kifejlődjön, szükség van szüleik és pedagógusaik szeretetére, beléjük vetett lankadatlan hitére, támogatásukra, buzdításaikra is. Ők úgy állnak mellettük, mint a rózsatő mellett megbújó virágtámasz. Ezt a csodaszép virágot mutatták ma be nekünk a fesztiválon, mindnyájunk örömére, lelki táplálására négy helyszínen, öt művészeti ágban.

DSC02840

Az oklevelek és az ajándékok kiosztása után örömtől csillogott a gyermekek szeme, boldogságtól sugárzott az arcuk.
A fesztivál az évek során örömünneppé nőtte ki magát. Szívesen, nagy lelkesedéssel jönnek a gyermekek, felnőttek egyaránt.

Számunkra a legnagyobb öröm az, hogy a gyermekek láthatóan jól érzik magukat, büszkék teljesítményükre, arra, hogy örömet szereztek produkcióikkal a környezetüknek és a szüleiknek.
Ezért az élményért vállaljuk évről évre a fesztivál megrendezését.

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető      

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech