gennaro logo new

2017. december 07.

mupa partneriskola logo RGB 1-7Az idei tanévben is folytatódik a Művészetek Palotájában a Müpa Partneriskola-program, melynek előadásain tanulóink mindig nagy élvezettel vesznek részt. 
A program keretében diákjaink két héten belül két előadást tekintettek meg, „Magyar góbéságok" és „Irány Rió! – Világjáró muzsikusok" címmel.

 

 IMG 20171123 120253

Az első programon a Góbé zenekart ismerhettük meg. A zenekar tagjai közvetlen kapcsolatot teremtettek a hallgatósággal, pillanatok alatt megragadták figyelmüket. Az általunk is ismert hangszereken kívül, mint a cimbalom, hegedű, nagybőgő, magyar duda, bemutattak nekünk a magyar népzenében használatos, kevésbé ismert hangszereket is: a brácsát, a kobozt, a brácsatamburát. A zenekar vajdasági, szatmárnémeti, alföldi népdalokat, Bartók feldolgozásokat énekelt és ötvözött saját zenei stílusával, de saját szerzeményüket is hallhattuk, s velük együtt énekelhettük.

gobe

Hangulatos, inspiráló, szívet-lelket átható, élvezetes produkciónak lehettünk részesei.
A második előadáson hat utcai zenész világ körüli útján vehettünk részt. Hangszereik és beszédes előadásmódjuk segítségével több országba is ellátogattunk, mint például Németországba, Magyarországra, Olaszországba, Afrikába, Skóciába, végezetül pedig Rióba. Kalandozásaik során bemutattak egy-egy, az adott országra jellemző momentumot és zenét, mindezt szórakoztató, vicces, játékos formában, de emellett élvezetes zenei élményt nyújtva.

irany-rio-original-12705

A Müpa Partneriskola-program előadásai témaköreikkel, színvonalukkal jól szolgálják az esztétikai és művészeti tudatosságra nevelést, a hagyományok megismerését és tiszteletét, maradandó élményt nyújtanak tanulóinknak. Elősegítik a szociális és állampolgári kompetenciák kialakítását azáltal, hogy tanulóink a programokra való utazások során részt vesznek a közösségi közlekedésben, ezalatt, és a MÜPA-ban is, a társadalmi elvárásoknak megfelelően kell viselkedniük, átélik a közösségi érzés élményét.

Katzenbachné Loványi Tünde, Schrantz Anett
pedagógusok                      

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech