gennaro logo new

2017. november 21.

KIMITTUD17 WEB016November 14- én a Garabonciás Együttes látogatott el intézményünkbe. Az együttes közel 30 éve működik, ötödik éve foglalkozik az értelmileg sérült fiatalok művészeti nevelésével is. Táncaikat Aranyos Ágota tánc- és drámapedagógus, a pantomim művészet alapelemeit Tarcsa Zoltán pantomim művész vezetésével sajátítják el.

Ezen a napon egy órára pantomim színpaddá varázsolták aulánkat. Az előadás kezdetén közösen kinyitottuk pantomim-szemüvegünket, amin keresztül csodálatos, érdekes világ tárult elénk. A felnőttekből és gyerekekből álló társulat pantomimes feldolgozásban tanulságos La Fontaine és Aesopus meséket adott elő, tanulóinkat is bevonva az előadásba, akik nagy élvezettel és szívesen vettek részt a feladatokban. A mesék közt korhű viseletben, korabeli zenével adtak elő több száz évvel ezelőtt táncolt táncokat.

Műsoruk iskolánk tanulói számára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, érthető és élvezetes volt. Együtt élték át a meséket a színészekkel, majd boldogan meséltek élményeikről pedagógusaiknak.

A színházi előadások bővítik a gyerekek szókincsét, elmélyítik az empatikus képességüket, gazdagítják fantáziájukat, egyszerre több érzékszervre hatnak. Átélhetik kulturális örökségeinket, a közösségi érzés élményét, az átélt élmények elősegítik érzelmi intelligenciájuk fejlődését.

Schrantz Anett
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech