gennaro logo new

2016. május 16.

IMG 3037Tanulóink naponta használják az internetet. Az Információs és Kommunikációs Technológiák alkalmazása ma már jelen van az oktatásban. A klasszikus tanári módszerek mellett a különböző digitális, interaktív eszközök használata az innovatív pedagógiai munka lehetőségét segítik elő. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen iskolánk a jól felszerelt számítástechnikai helységen kívül multimédiás teremmel is rendelkezik. Mindezek lehetőséget biztosítanak arra, hogy mi pedagógusok, a hagyományos oktatási módszerek megőrzése mellett szélesebb körben kibővítsük módszertani eszköztárunkat.

Tapasztaljuk, hogy a tananyag jobb megértését a többoldalú oktatási környezet nagymértékben elősegíti. Mindezek mellett az Információs és Kommunikációs Technológiák alkalmazásával változatossá és színesebbé is tesszük az iskolánkban folyó oktató-nevelő munkát. Ezzel is elősegítjük, hogy a reánk bízott diákok megkapják azt a lehetőséget, hogy eljussanak az egyéni képességeikben elérhető legmagasabb szintre.
A változatos oktatási környezet nagyon jól motiválja a gyerekeket. Ezt tapasztaltam a napokban is, amikor a 10. osztályosokkal a Madarak és fák napjára készültünk. A diákokkal az olvasás-írás órán a madarak fészeképítéséről és a kicsinyek etetéséről olvastunk, majd a multimédiás teremben, az internet segítségével a világ összes színes madarát bemutató páratlan szépségű természetfilmet néztük meg. Azok a diákok, akik spontán beszélgetés során a színeket tévesen nevezik meg, a filmnézés közben szinte hibátlanul felsorolták, hogy a látott madaraknak milyen színű a tolla.
Nemcsak a madarak sokszínű tollaiban gyönyörködhettünk, hanem a hangjukat és a mozgásukat is megcsodálhattuk. A multimédiás teremben tartott foglalkozás után a 10. osztályosokkal visszamentünk a tanterembe és az ezt követő szociális munkatevékenység órán színes madarakat festettünk. A szárnyak színes papírok harmonikaszerű hajtogatásával készültek. Festés közben CD-ről az énekesmadarak hangját hallgattuk, majd felelevenítettük a természetfilmben látottakat.
Mindezek után kisétáltunk az udvarra és iskolánk földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a természet közelségében is megfigyeltük és meghallgathattuk a madarak hangját.
A hagyományos és a modern oktatási eszközök és módszerek segítségével élménygazdag és mozgalmas délelőttben volt részünk.

Boros Attiláné  
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech