gennaro logo new

2016. április 02.


12939661 1273030002725891 1188797320 nAz ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az Autizmus Világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra. Kérte a tagállamokat, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az autizmust szélesebb körben megismertessék a társadalmaikban. 2008 óta világszerte tartanak figyelemfelkeltő demonstrációkat, melyekhez hazánk is csatlakozott.

A Ragyogjon kékben! nemzetközi kampány keretében számos nagy európai középületet, köztük a Parlament kupoláját is, megvilágítják égszínkék színnel. Ezen a napon mindenhol kicsit több szó esik az autizmusról és az érintett emberekről, családjaik- és segítőik munkájáról. Nemzetközileg és országosan is évről évre egyre több helyen szerveznek rendezvényeket, melyek színe a kék. Kék ruhában vagy kiegészítővel ­- szalaggal, lufival, sállal, kendővel, zászlóval- teszik az eseményeket még látványosabbá.
Intézményünk általános iskolájában autizmussal élő gyermekek nevelése, oktatása folyik, többen közülük kollégiumi ellátásban is részesülnek. A szakiskolánkban is több olyan diák tanul, aki érintett az autizmus által. Kollégáink elkötelezettsége magától értetődő és természetes, ezért idén úgy gondoltuk, hogy mi is csatlakozunk a kampányhoz. Visszafogottan, mégis látványosan kifejezve szimpátiánkat. Az autista osztályok ablakait „kékbe öltöztetjük", valamint az iskola udvarán névadónk, Gennaro Verolino szobra előtt a füvet is kékbe borítjuk a tanulók és a pedagógusok által készített zászlókkal. Reményeink szerint ezzel a dekorációval mi is hozzájárulunk a figyelemfelhívó és szemléletformáló kezdeményezéshez.
A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány szervezésében április 2-án kerül megrendezésre a „Séta az autizmussal élőkért" elnevezésű program, amelyre minden érdeklődőt várnak.

Haász Zsuzsa         
gyógypedagógiai asszisztens

 

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech