gennaro logo new

2015. november 05.

Razjpályázat 03Az őszi természet látványa, színei vitathatatlanul gyönyörűek és bár, a múlandóságból fakadnak, mégis vidám érzést keltenek bennünk. Iskolánk különleges adottságú, ősfás udvara ezt a különös hangulatot maradéktalanul be is mutatja. A hulló falevelek, a termések, a fű között megbújó apró kis virágok látványa rengeteg élményt nyújt a hozzánk ellátogatóknak és persze a diákjainknak, kollégáinknak is.

 

 

A nap, mint nap változó környezet rengeteg inspirációt ad a gyerekeknek. A természet adta anyagokat, terméseket, leveleket, melyeket az udvaron gyűjtünk, szívesen használjuk fel az órai munka vagy akár kézimunka foglalkozások, szakkörök során.
A vizuális nevelés az idei tanév első hónapjaiban is főként a természet időszerű változásai és azok látványa köré fonódott. A gondosan megtervezett és előkészített foglalkozások alkalmával a diákok különböző anyagokat, technikákat, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki. Az előre meghatározott fejlesztési céloknak megfelelően, kiscsoportokban vagy akár egyéni segítségadással mindenki megtapasztalhatja az alkotás örömét. Fontos, hogy ilyenkor a gyermek a saját tempójában, önálló érdeklődése szerint választhasson az alapanyagok, esetleg technikák közül, így lehetőségük nyílik az önkifejezésre, az önálló elképzelések megvalósítására is. Ez mindig nagy élményt jelent számukra.
Az egyéni alkotás és saját produktum létrehozásának élménye kapcsán gondoltunk arra, hogy meghirdetjük a „Szörnyikék és Trollok" elnevezésű kézimunka pályázatot, melyben csaknem minden általános iskolás diákunk adott le munkát. A természettől ez esetben kicsit elrugaszkodva, kisiskolás korosztályhoz közel álló mulatságos „szörnyikéket" ún. zacskóbábokat készítethettek, mindenki a saját elképzelésének megfelelően. Bár az „alkatrészek" elkészítésénél kisebb segítséget kaptak, ennek ellenére a kiállított bábok hitelesen tükrözik a készítőik egyéni kreativitását.
A szavazás még szakiskolás diákjaink körében is nagy izgalmak közepette zajlott, számukra is különleges élményt adott iskolatársaik színes alkotásai látványa és a kedves darabok támogatása.
A kiállított munkákra beérkező nagyszámú szavazat alapján az első helyet Koók Márk (összevont o.) tanulónk nyerte. Második helyen Koreny Arabella, a megosztott harmadik helyen Vurró Zoé (1.o), Vígh Kristóf (összevont o.) és Ganda Bence (3.a) munkája szerepel.
Gratulálunk a díjazottaknak!

Haász Zsuzsa

Fotók: Mándoki Noémi

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech