gennaro logo new

Gyógypedagógiai Intézmények Kulturális Fesztiválja kiállta az idő próbáját, hiszen 43 évvel ezelőtt, 1974-ben rendezték meg először néhány gyermek részvételével. Most, ezen a gyönyörű tavaszi napon 33 intézmény 650 tanulója, 284 kísérővel volt a vendégünk. Öt művészeti ágban (zene - énekkar, vers- és prózamondás, mesejáték, báb, tánc) 173 produkciót tekinthettünk meg, minden résztvevő nagy gyönyörűségére.

Az egyes helyszíneken 3-4 fős zsűri értékelte az egyes műsorszámokat. Arany, ezüst és bronz fokozatú oklevél, valamint tárgyi jutalom és persze egy-egy tábla csokoládé volt minden résztvevő jutalma. A megrendezés költségét ebben az évben is a Fővárosi Önkormányzat biztosította az Iskolakapun Kívüli Programok keretében. Nem csak ajándékokra telt a támogatásból, de ahogy minden évben megszokhattuk az összes résztvevő reggelit és ebédcsomagot is kapott.
A megnyitón intézményünk igazgatója kihangsúlyozta, hogy a fesztivál különlegességét a résztvevők adják, hiszen az örömtől sugárzó arcok, a boldogságtól csillogó szemek adják azt a hajtóerőt, ami miatt az iskolák szakemberei évről évre vállalják a tanulók felkészítését, tudásuk szinten tartását. És ez ad erőt az iskolánknak is ahhoz, hogy már 21 éve vállaljuk a nagyszabású esemény szervezését és lebonyolítását. „Amikor a műsorszámaitokat bemutatjátok, a leleteket látjuk, ami mindegyikőtöknek egytől egyig gyönyörű. Ez az, ami miatt olyan nagy örömmel és szeretettel szervezzük meg évről évre a Fesztivált."- mondta az igazgató asszony.
Szalay- Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony nyitotta meg a fesztivált. Pokorni Zoltán polgármester úr és Hajnissné Anda Éva a Közép - Budai Tankerületi Központ igazgatója is köszöntötte az eseményt.
A mai nap jó hangulatban telt. A produkcióik bemutatása után az iskola minden szegletében boldog gyermekek jöttek-mentek, vidáman töltötték az időt. Beszélgettek, a napon sütkéreztek, a piknikeztek.
Öröm volt együtt tölteni a napot. Jövőre is várunk mindenkit szeretettel!

{os-gal-1}

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech