gennaro logo new

2016. december 24.

Hófehér varázslatba öltözött a természet a téli szünet előtti utolsó napokra, így a karácsonyi teadélutánunkra érkezőket mesebeli táj fogadta.
Varázslatban bent sem volt hiány, hiszen a színjátszó kör Didergő király előadásán a hang-, fény- és digitális technika szinte valamennyi kellékét felvonultattuk. A kandallóban tűz lobogott, az ablakból látszott a hóesés, a hang és fény effektek pedig fokozták az előadás nagyszerűségét.
A szeretetről szólt minden ezen a délutánon.

 karacsonyweb 99

 „Különleges helyzetben vagyunk – mondta az igazgató asszony ünnepi beszédében -, hiszen egész évben meg tudjuk élni a szeretetet. Mi, felnőttek a munkánk által, Ti gyermekek, pedig azzal, hogy figyelmesen, lelkiismeretesen tanultok. Ti, kedves fiatalok, valamennyien megkaptátok azt a képességet, hogy természetes módon tudtok szeretet adni és elfogadni. A szeretetnek sokféle megnyilvánulása van. Lehet, egy ölelés, egy érintés, egy mosoly, egy kedves szó, egy gesztus, egy rajz, vagy akár az a figyelem, amivel a másik ránk figyel. S mit ad nekünk a szeretet? A szeretet erőt, biztonságot, támaszt nyújt, feltétel nélkül elfogad, támogat, vígasztal. A szeretet az élet."

karacsonyweb 19

Czimbalek Laura és Izsó Gergő citera-ének produkciója után az énekkarral karácsonyi dalokat énekeltünk közösen.

karacsonyweb 27

Horváth Cukrászda ebben az évben is egy gyönyörű és nagyon finom tortával, valamint aprósüteménnyel támogatott bennünket, amely a műsort követő kötetlen együttlét alatt minden gyermeknek nagy örömet okozott. De jutott bőven az ünnepi asztalra a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület adományából is szörp, bejgli, aszalt gyümölcs, dió és más finomságok személyében. A háztartástan szakosok süteményei és nem utolsó sorban saját konyhánkon dolgozó kollégáink finomságai is hozzájárultak a jó hangulathoz.

karacsonyweb 36

Az utolsó napon délután az általános iskolás gyermekek is Móra Ferenc: Didergő király című meséjének feldolgozásával örvendeztették meg a szülőket, testvéreiket és a nagyszülőket. A szülők és a pedagógusok nagy örömére szinte valamennyi általános iskolás gyermek részt vett az előadásban. Az ünnepség végén egy meglepetés vetítésen bepillantást nyerhettünk az előadás előkészítésének rejtelmeibe. Az ezután következő osztálykarácsonyon apróbb ajándékokkal örvendeztették meg a gyermekek szüleiket.

Áldott, békés ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech