gennaro logo new

2013. december 26.

A szünet előtti utolsó tanítási napon művészeti tematikus napot tartottunk. Három évvel ezelőtt kezdtünk ilyen projektszerű rendezvényt szervezni, amelyen a különböző művészeti ágakkal ismerkedhetnek, tevékenykedhetnek iskolánk tanulói.

A résztvevő művészek, művészeti csoportok felkérésében a szülők és a pedagógusok egyaránt szerepet vállalnak. Baráti szálak, ismeretségek útján kerülnek hozzánk a fellépők. A mai napon bemutathatták tehetségüket intézményünk tanulói is, elismerést válva ki társaiktól, vagy akár kedvet csinálni ahhoz, hogy ők is kipróbáljanak egy-egy tevékenységet. A pedagógusok kézműves foglalkozásokkal kötötték le a tanulókat kezdésig.
Az igazgató asszony megnyitója után Németh Csaba Péter az UNICEF rajzpályázaton történő indulásáért elismerő oklevelet és ajándékot vehetett át.
Katona Gáborné igazgatóhelyettes bevezető szavai után Faragó Anita a nap moderátora vette át a szót.
Először Várhelyi Rita és Fábri Marci- mindketten a Parafónia Együttes tagjai- zeneszámát hallhattuk. Nagy várakozás előzte meg Varga Miklós művész úr látogatását. Köszönjük szépen, hogy az egész délelőttöt nálunk töltötte. Műsorszáma nagy örömet és elismerést váltott ki a tanulóinktól. Az István a király című rock operából az Oly távol vagy tőlem című számot adta elő.
A Bartók Táncegyüttes tagjai Szente János és zenész kísérője jó hangulatú táncházzal mozgatta meg a felnőtteket és a gyermekeket egyaránt.
Az Angels, Csipet-csapat és Fire Step tánccsoportok látványos bemutatója után Varga Károly tanár úr és osztálya interaktív prezentációja következett a hangszerekről, amelyen a képek tanulsága szerint nagyon aktívan vettek részt tanulóink.
Nagy sikere volt Balla Károly festőművész és tanítványai népi játékának. A fiatalok saját készítésű betlehemmel és édességgel is kedveskedtek az iskola növendékeinek.
Meghatározó élmény volt az Ezer Szál zenekar tagjainak, hogy az Ez az ország című dalt Varga Miklós közreműködésével adhatták elő. Nagyon köszönjük a művész úr kedvességét és közvetlenségét.
Nagy Zsófia furulya és szaxofon játéka után az Ezer Szál zenekar bemutatója következett.
A tematikus napot a Szárnypróba című film vetítése zárta, melyet a film elkészítésének a körülményeiről és hátteréről szóló ismertető előzött meg.
Mozgalmas, élményekkel teli nap zárta a 2013-as évet.
Köszönjük a résztvevőknek, hogy velünk töltötték ezt a napot, felejthetetlen élményt nyújtva iskolánk tanulóinak.

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech