gennaro logo new

2021.08.31

Osztián DorisTisztelt Érdeklődő, kedves Olvasó!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium újonnan kinevezett intézményvezetőjeként.

Vezető pozíciót elfoglalni mindig kihívás. Különösen igaz ez abban az esetben, amikor a korábbi vezetők példa értékű munkát végeztek, szakmailag, emberileg egyaránt. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy jól ismertem Haigl Béla igazgató urat és Ammerné Nagymihály Emília intézményvezető asszonyt is. Mindkettőjük munkáját, szakmai életútját végig kísértem. Általuk nyomon követtem az intézmény szervezeti átalakulását, a tevékenységi kör változásait és az ellátási kategóriához tartozó diagnózis változásokat.

Kora tavasszal megkeresett az intézményvezető asszony felkérve, hogy pályázzam meg az iskola vezetését. Természetesen nagy megtiszteltetés volt számomra a felkérés, de tudatosodott bennem az is, hogy egy ekkora intézmény vezetése maximális elhivatottságot, jelenlétet igényel. Ezért némi gondolkodási időre volt szükségem mielőtt beadtam a pályázatom.

Tanáraimtól, idősebb kollégáimtól megtanultam, hogy nincs fejleszthetetlen gyermek, csak saját határaim végesek, hogy alázat nélkül nem lehetek sikeres, hogy gyógypedagógusnak lenni hivatás… Tudom, a világ azóta sokat változott, de hiszem, hogy ezek az alapértékek a munkánk alappillérei még most is. Saját korosztályom felelősségének érzem, ennek a szemléletmódnak az átadását a következő generáció számára, ugyanakkor a fiataloktól kötelességünk elfogadni, ellesni azt a friss szakmai tudást, amivel a főiskoláról kijönnek. Bízom benne, hogy az intézményben egymást tisztelve, segítve, jó hangulatban tudunk együtt dolgozni, hisz ez az alapja annak, hogy diákjaink is jól érezzék magukat.

A leköszönő igazgató asszonytól jól szervezett, a törvényi elvárásokat maximálisan betartó intézményt vehettem át, egy rendkívül jól működő készségfejlesztő iskolával és kollégiummal. Az autizmus spektrum zavarral és intellektuális képességzavarral élő gyermekek, fiatalok általános iskolai és készségfejlesztő iskolai ellátása viszonylag új területünk, óvodai tagozatunk pedig az idei tanévtől indul. Folyamatos feladat tehát a változásokhoz való alkalmazkodás, az autizmusról való tudásunk bővítése, frissítése, korszerű módszertanok bevezetése. Célunk az intézményben folyó szakmai munka egységesítése, az azonos szemléletmód kialakítása, tudásunk fejlesztése, új terápiák bevezetése.

Az intézményben töltött pár hét meggyőzött arról, hogy a kollégák lelkiismeretes munkája, hozzáállása töretlen, nyitottak a változásra és a közös munkára. A szervezeti kultúra javítása, a munkaközösségek közti kommunikáció fejlesztése hozzájárulhat ahhoz, hogy tanítványaink és szüleik, családjaik elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal.

Bízom benne, hogy munkánkkal – korunk elvárásainak megfelelve – méltóak leszünk az iskola korábbi jó híréhez!

Osztián Doris
intézményvezető

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech