gennaro logo new

2021.04.02.

FotoJet„A valóság egy autista számára események, emberek, helyek, hangok és látványok zavarba ejtő, egymással kölcsönhatásban álló egyvelegét jelenti. Látszólag semminek sincsen világos körvonala, rendje vagy jelentése. Életem nagy részét a dolgok hátterében rejlő mintázat megfejtésével töltöttem. A megrögzött szokások, az időpontok, a konkrét útvonalak és a rituálék segítenek rendszert teremteni az élet elviselhetetlen zűrzavarában.”

(Therese Joliffe)

Néhány héttel ezelőtt újra rövid idő alatt kellett alkalmazkodnunk, felborult körülöttünk minden. A tavalyi évhez hasonlóan idén is távol vagyunk egymástól. Megint. Ez a hirtelen változás diákjainknak és családjaiknak sem könnyű, mindenki alkalmazkodik, ahogy tud. Autizmussal ez azonban még nehezebb.

2007-ben az ENSZ április másodikát jelölte ki az Autizmus Világnapjának. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy minél szélesebb körben legyen ismert ez az állapot.

A Ragyogj Kéken! kampány keretében Magyarországon is több épületet világítanak ki kékre. A kampány logója egy kék villanykörte. A gyerekek a világnap alkalmából ehhez kapcsolódva egy villanykörtét „világítottak ki” kék színnel, különböző technikákkal.

Az autizmus világnapja alkalmából idén a szülőket is aktivizáltuk. Megkértük őket, hogy írják le, mi jut eszükbe a szóról: autizmus. Az ebből készült montázst a gyerekek alkotásaival együtt lent láthatják.

Reméljük hamarosan újra találkozunk és a gyerekekkel együtt könnyen visszarázódunk az iskolai életbe.

Tapodi-Horváth Zsófia
Munkaközösség vezető

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech