2021.04.02.

FotoJet„A valóság egy autista számára események, emberek, helyek, hangok és látványok zavarba ejtő, egymással kölcsönhatásban álló egyvelegét jelenti. Látszólag semminek sincsen világos körvonala, rendje vagy jelentése. Életem nagy részét a dolgok hátterében rejlő mintázat megfejtésével töltöttem. A megrögzött szokások, az időpontok, a konkrét útvonalak és a rituálék segítenek rendszert teremteni az élet elviselhetetlen zűrzavarában.”

(Therese Joliffe)

Néhány héttel ezelőtt újra rövid idő alatt kellett alkalmazkodnunk, felborult körülöttünk minden. A tavalyi évhez hasonlóan idén is távol vagyunk egymástól. Megint. Ez a hirtelen változás diákjainknak és családjaiknak sem könnyű, mindenki alkalmazkodik, ahogy tud. Autizmussal ez azonban még nehezebb.

2007-ben az ENSZ április másodikát jelölte ki az Autizmus Világnapjának. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra, arra, hogy minél szélesebb körben legyen ismert ez az állapot.

A Ragyogj Kéken! kampány keretében Magyarországon is több épületet világítanak ki kékre. A kampány logója egy kék villanykörte. A gyerekek a világnap alkalmából ehhez kapcsolódva egy villanykörtét „világítottak ki” kék színnel, különböző technikákkal.

Az autizmus világnapja alkalmából idén a szülőket is aktivizáltuk. Megkértük őket, hogy írják le, mi jut eszükbe a szóról: autizmus. Az ebből készült montázst a gyerekek alkotásaival együtt lent láthatják.

Reméljük hamarosan újra találkozunk és a gyerekekkel együtt könnyen visszarázódunk az iskolai életbe.

Tapodi-Horváth Zsófia
Munkaközösség vezető

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech