gennaro logo new

2021.március.30.

domi hal vonalkovetoA HAPPY-hét az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által 2010 óta évente, a Víz világnapjához kapcsolódóan meghirdetett országos program, melynek célja a vízivás népszerűsítése a gyermekek, fiatalok körében.

2021-ben március 22. és 26. között került megrendezésre, melyhez intézményünk ebben az évben is csatlakozott.

A Happy hét első napja a víz világnapja volt. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

A programok megvalósítását segédanyagok megosztásával támogatták a szervezők, melyeket öko-munkaközösségünk tagjai tanulóinkra adaptáltak, illetve saját készítésű vagy általuk gyűjtött feladatokkal egészítettek ki ügyelve arra, hogy a feladatok a digitális oktatásban, otthoni keretek között is elvégezhetők legyenek. Ebből a széles kínálatból válogatva és tanulóink egyéni képességeihez igazítva építették be pedagógusaink a tematikus feladatokat, a napi tananyagba tantárgyakhoz kapcsolva (számolás-mérés, informatika, kommunikáció, környezetismeret) vagy önálló témaként a víz, mint anyag ismertetését, és a víz élettani hatásáról szóló ismereteket. Szóba került a víz körforgása, az apály-dagály, a halmazállapot változások, a környezetvédelem, vizeink védelme, takarékoskodás a vízzel, az egészséges életmód.

A feladatok között szerepelt PPT bemutatása, videók, oktatófilmek lejátszása, plakátok közreadása, David Attenborough film megtekintése, Wordwall, Okosdoboz interaktív feladatok, játékok, kvíz kérdések, szókereső, szó-kép párosítás, rajzok-képek készítése a témában, fotók bemutatása azoknak, akik nem tudnak olvasni, vagy nehezített a szövegértésük, kísérletek a vízzel, virágöntözés az otthonokban, feladatlapok kitöltése, zenehallgatás (Kaláka és Handel vízizenéje), és legfőbb tevékenységként a megfelelő mennyiségű napi vízbevitel, tudatosan irányított figyelemmel.

A tanulók örömmel fogadták a feladatokat, sok pozitív visszajelzés érkezett, számos helyen a családok is bekapcsolódtak a feladatok megoldásába, együtt kísérleteztek játszottak és ami a legfontosabb:
VIZET ITTAK.

Pletser Ágnes
gyógypedagógus

Gennaro Verolino Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech