gennaro logo new

honap pedagogusa oklevel 2020 11 42021.01.07

A november a társas kapcsolatok ápolásának a hónapja volt a Boldogságóra programban.

Ebben a tanévben a Boldogságóra programban már értünk el sikereket, októberben, az Optimizmus gyakorlása témakörében a 11./1 készségfejlesztő iskolai osztályunk nyerte a hónap csoportja címet, Latorcainé Vavreczky Mária tanárnő vezetésével. Újabb sikerként könyvelhetjük el, hogy november hónapban, a Társas kapcsolatok témakörében Krafcsik Éva kolléganőnk, a 10. osztály osztályfőnöke,  a hónap pedagógusa címet nyerte el.

Nyertes beszámolója az alábbiakban olvasható:

„Iskolánkba középsúlyosan értelmileg akadályozott tanulók járnak, a készségfejlesztő iskola 10.  évfolyamának vagyok az osztályfőnöke. Novemberben a „Társas kapcsolatok ápolása” témát beszélgetéssel kezdtük.

  1. beszélgetés a képről, saját tapasztalatokról, példák saját életünkből

Beszélgetés: Kivetítettem egy kedves, madarakat ábrázoló képet, amin szavak olvashatóak, erről kezdtünk beszélgetni, összekapcsoltuk a barátság, kapcsolatok, szerelem témakörökkel. Mindenki elmondta, hogy saját életében KIK a legfontosabb emberek, milyenek ezek az emberek, miért szeretik őket, meséltek arról, hogy ők mit tesznek a kapcsolatok ápolása érdekében.

Szógyűjtés: kerestünk még szavakat, piros szívecskékre írtuk, emellett idézeteket is, rajzokat is készítettek a gyerekek. A szívecskéket felragasztottuk a plakátunkra.

Színezés és plakátok készítése: közben kiosztottam kis képeket a barátságról, kapcsolatokról, amit kiszínezhettek az írni nem tudó gyerekek is. Ezek a kis képek szintén felkerültek a plakátokra, amik a képek, szívecskék felragasztása után el is készültek, és kitettük a faliújságra.

  1. „Meditáció a kapcsolatokért”

Most arról beszélgettünk, hogy hogyan tudjuk ápolni az emberi kapcsolatainkat, mit tehetünk azért, hogy tartósak legyenek, hogyan viselkedünk másokkal. Ehhez kört alkottunk, és meghallgattuk a meditációt. Elismételtük a jó tanácsokat, beszélgettünk arról, hogy hogyan ápolhatjuk társas kapcsolatainkat.

  1. Keresztrejtvény – közös megoldása, képek felismerése

Közösen oldottuk meg a keresztrejtvényt, mert a mi tanulóinknak az egyéni munka nehezebb, ezért segítségre szorulnak. közben a gyerekek saját papíron is dolgoztak. Megoldása: a „szeretlek” szó, azaz a szív hangja.

  1. Dal: Meghallgattuk „Máté Péter: Azért vannak a jó barátok…” című dalát. A szép dal többeket meghatott. „

Büszkék vagyunk Kolléganőnk sikerére!

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech