gennaro logo new

2020. szeptember 17.

SA1 másolataSchrantz Anett Anna 2002-től iskolánk pedagógusa. Kezdetben csoportvezető nevelőtanár volt az intézmény gyermekotthonában, ahol az állami gondoskodásban lévő, enyhén értelmi fogyatékos gyermekek és ép intellektusú testvéreik gondozása, ellátása volt a feladata.

 

 

 

 

2004 –től átkerült az intézmény belső iskolájába, ahol hamarosan osztályfőnök lett. Ettől az időtől kezdve aktívan részt vett a különböző intézményi programok szervezésében, mint pl. tematikus napok, kirándulások, kulturális programok.
2005 és 2012 között az intézményi minőségirányítási rendszer működtetéséért felelős csoport tagjaként részt vett a program kidolgozásában és működtetésében. Jelenleg az Intézményi Önértékelési csoport vezetője. Az intézmény partnereinek bevonásával vélemény méréseket készít meghatározott időközönként és értékel ki.

Az intézmény 2012-es profilváltása óta a készségfejlesztő iskolai munkaközösség vezetője volt, osztályfőnökként nagy szeretettel, odafigyeléssel és szakmai hozzáértéssel nevelte, oktatta, fejlesztette a középsúlyosan értelmi fogyatékos szakiskolás fiatalokat. Munkaközösség vezetőként segítette a munkaközösség tagjainak szakmai fejlődését, támogatta az innovatív tevékenységeket, mindig segítette megvalósítani az újításokat. Elősegíti a tudásmegosztást, többször tartott előadást a házi továbbképzési programunkban.

Fontos számára szakmai tudása folyamatos megújítása. Az utóbbi években is több továbbképzésen vett részt, 2015-ben közoktatás vezetői képzettséget szerzett, szakvizsgázott pedagógus.

2014-től tagja az Ökoiskolai munkacsoportnak. Részt vesz az intézményi ökoiskolai feladatok elvégzésében, koordinálásában, programok, kirándulások szervezésében, környezetvédelmi jeles napok, rendhagyó tanórák megvalósításában.

Az intézményben dolgozó gyakornok kollégák mentorálása állandó feladatai közé tartozott. A gyógypedagógus hallgatók képzésében aktívan részt vett.

2018-ban jelentkezett iskolánk a Boldogiskola programba, a kezdetektől nagy lelkesedéssel, aktívan munkálkodott csoportjával a program megvalósításában. Az elmúlt tanévben októberben, az Optimizmus gyakorlása témakörben a Tanulásban akadályozottak között Schrantz Anett lett a hónap pedagógusa. 2019. decemberében a Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársai boldogságórát látogattak az osztályában. Egy rövid részlet Dr. Szarka Emese szakmai koordinátor leveléből: „Szakmai profizmusod nem csak módszertani kultúrádban, vagy a tanulásszervezés módjában, hanem pedagógusi minőségedben is szívvel fogható volt a látott Boldogságórán.” A boldogságórák megvalósítását az online oktatás idejére sem függesztette fel, így április hónapban az ő osztálya nyerte el a hónap csoportja címet.

Pedagógiai tevékenysége során mindig tanítványai aktuális fizikai és lelki állapotát, az életkori sajátosságokat és az egyéni képességeket figyelembe véve, az egyéni bánásmódot előtérbe helyezve gazdag módszertani tudással valósította meg tanítványai komplex gyógypedagógiai fejlesztését.

Szakmai munkája elismeréseként a „Tankerület Kiváló Pedagógusa” címet adta át a mai szűk körű ünnepségen számára Hajnissné Anda Éva tankerület igazgató asszony és dr. Kalina Katalin szakmai igazgatóhelyettes.Gratulálunk kitüntetéséhez!

119732847 717800112137182 5501690268105531591 n

Új feladata ellátásához sok erőt, kitartást kívánok számára intézményünk dolgozói nevében is!

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető        

 

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech