gennaro logo new

2020. június 10.

LOGÓAz iskolák élete mindig jól megtervezett, természetesen bizonyos szabad mozgást adva a mindennapi élet eseményeinek. A tanév rendjét miniszteri rendelet szabályozza, az iskolai munkaterv rögzíti a főbb napi programokat, rendezvényeket.
Soha nem gondoltam volna, hogy előfordul olyan élethelyzet, hogy májusban nem tartuk miatta Kulturális Fesztivált, vagy a tanév végén nem lesz ballagás és tanévzáró.

 

Ha ballagást nem is tarthatunk, azt gondoltuk, hogy a tanévzáróról nem mondunk le. Így született meg az online tanévzáró ötlete, amelyet június 12-én 10 órától nézhetnek meg az iskolai honlapon és a Facebook oldalunkon.

S mivel egy ilyen online tanévzáróba mégsem fér bele minden, itt szeretném megköszönni pedagógus kollégáimnak azt a rugalmasságot, amellyel a gyermekek otthon oktatását ilyen zökkenőmentesen meg tudtuk valósítani.

Sőt, ahogy azt hírül adtuk, ebben a különleges helyzetben, a Boldogságóra Program keretein belül áprilisban a 9. osztály nyerte el kategóriájában a hónap csoportja címet.

Köszönöm a szülők együttműködését, helytállását az otthontanulás megvalósításában. Nagyon sokan nagy lelkesedéssel fogtak hozzá gyermekeik tanításához, és ezt a lendületet az utolsó napokban sem veszítették el. Bizony, nem lehetett könnyű a saját munkájuk, a háztartás és sok esetben a testvérek ellátása mellett.

A mindennapos tanulás most, a tanév lezárását követően megszűnik, s reméljük, hogy a következő tanév kezdetéig az életünk is visszakerül a régi kerékvágásba.

Remélem, hogy a következő tanévben nem történik olyan esemény, ami miatt azt kell mondanom, hogy „Soha nem gondoltam volna!" .

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech