gennaro logo new

2019. december 22.

DSC06551Egy újabb együtt töltött karácsony előtt állunk, amiért nagyon hálás vagyok!
A december itt az iskolában is az ünnepre készülődés jegyében zajlott. Nagyon örülök annak, hogy nálunk ez nem vált gépiessé, s most is azokat a csillogó szemeket látom a karácsonyi díszek készítése, a Luca napi búza ültetése, vagy a sütemények sütése közben, mint amit az első együtt töltött adventi készülődés közben láttam nyolc évvel ezelőtt.

 

 

S ha mi felnőttek elgondolkodunk József Attila üzenetén – „Igaz lelkünket akárcsak az ünneplő ruhákat gondosan őrizzük meg, hogy tiszta legyen majd az ünnepekre." – akkor sokat tettünk magunkért.

Adni és kapni egyaránt öröm, s mi mindkettőt megtapasztalhattuk. Pokorni Zoltán polgármester úr javaslatára ebben az évben is iskolánk javára gyűjtöttek a Budaconsum Kft. Príma Csemege üzleteiben. Rekord mennyiségű – 1 millió forintnyi - adomány gyűlt össze, amelyet a tulajdonosok megdupláztak, így 2 millió Ft értékű élelmiszer adományt kaptunk. Nagyon megható számunkra a vásárlók nagylelkűsége, hiszen amit kaptunk, az nem egyszerűen élelmiszer, hanem sok-sok ember szeretet megnyilvánulása. Minden egyes csomag keksznek, doboz kakaónak vagy kg rizsnek üzenete van, számunkra a szereteten kívül az elfogadást befogadást jelenti.
Nagyon hálásak vagyunk a tulajdonosoknak nagylelkűségükért, gondoskodó magatartásukért!
Adni azonban – s ti ezt nagyon jól tudjátok – nemcsak tárgyakat, de időt, szeretetet, törődést is lehet.

A karácsony a szeretet és a vágyakozás ünnepe. Mindannyian vágyunk megtapasztalni a csodát. Ahogy az adventi koszorún egyre több gyertya lángja lobban fel, egyre közelebb kerülünk a csodához. A csodához, amely a fény dicsőségét hozza a sötétség felett. Hogy ki a belső, ki a külső sötétséget szeretné legyőzni, döntse el magában.

A készülődés közben gyűlnek otthon az ajándékok, halmozódnak a sütemények és a karácsonyi vacsora is készül. Minden a helyére kerül, karácsonyfa, gyertya és csillagszóró is.
S mikor elérkezünk a szenteste bűvöletéhez, kiderül, hogy mi magunk megkaptuk-e a megkapható legnagyobb ajándékot, a karácsonyi csoda megélését.
Hiszen tudjuk jól, ezért történik minden.

Áldott ünnepeket kívánok!

Ammerné Nagymihály Emília
intézményvezető         

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech