gennaro logo new

2019. december 20.

image5

 

December első hetében gimnazista fiatalok látogattak el hozzánk a Testnevelési Egyetem Gyakorló Sportiskolai Általános Iskola és Gimnáziumból, akik kísérőtanáraik segítségével karácsonyi kézműves programot szerveztek kollégiumunk diákjainak.

A Kapcsolda-program legfőbb célja elősegíteni az egészséges és sérült gyermekek találkozását a megismerés és ezáltal az elfogadás elmélyítése érdekében.

A rendezvénynek harmadik éve a kollégium ad otthont, ahol a meghitt családias környezetben, a közös alkotásnak köszönhetően emberi kapcsolatok alakulásának lehetünk szemtanúi. Az idő telik, a gimnazisták közül többen már utolsó évesek, érettségi vizsgára készülnek és miközben erről meséltek ráébredtek, hogy jövőre ők már nem jöhetnek az évek óta megszokott módon. Sajnálkozva érdeklődtek, azért néha benézhetnek-e a gyerekekhez és irigykedve tekintettek fiatalabb társaikra, akiknek ez a lehetőség még adott. Észrevétlenül alakult a kötődés, talán nem is tudatosult mindenkiben, de a tapasztalataikat magukkal viszik felnőtt életükbe, ami reményt ad arra, hogy a világ lehet emberi.

Gennaro Verolino Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium

1121, Budapest, Hegyhát út 19.

Tel.: 275-4297, 395-6587 Fax.: 395-65-89 E-mail: titkarsag@gennaroiskola.hu

Google-Maps-Icon-grey  szirtech